Ad24 Διαφημίσεις στο blog σου

Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Στον εισαγγελέα η Lidl για αισχροκέρδεια


Ο εποπτεύων του Οικονομικού Εγκλήματος, αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Νίκος Παντελής με παραγγελία του ζητεί να διαταχθεί κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της αισχροκέρδειας από τους νόμιμους υπευθύνους της εν λόγω εταιρείας.

Η παραγγελία του κ. Παντελή απευθύνεται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας αλλά ζητείται και η συνδρομή της οικονομικής αστυνομίας.

Αφορμή για την παρέμβαση της δικαιοσύνης αποτέλεσαν οι διαπιστώσεις του Αναπληρωτή υφυπουργού Ανάπτυξης Σωκράτη Ξυνίδη ο οποίος με αναφορά του προς την εισαγγελία του Αρείου Πάγου «κατήγγειλε» συγκεκριμένα προϊόντα της αλυσίδας Lidl ότι πωλούνται ακριβότερα στην Ελλάδα απ΄ότι ότι σε άλλες χώρες του εξωτερικού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αναφορά του κ. Ξυνίδη, 51 από 70 προϊόντα που διακινούνται αποκλειστικά από τη Lidl στη χώρα μας πωλούνται σε υψηλότερες τιμές από εκείνες που διατίθενται τα ίδια σε Γερμάνια, Γαλλία, Ιταλία και Βουλγαρία.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Παντελής με ανάλογη παραγγελία, είχε διατάξει έρευνα για φαινόμενα αισχροκέρδειας σε βάρος καταναλωτών από άλλα τέσσερα γνωστά σουπερ μάρκετ σχετικά με την πώληση συσκευασμένου ρυζιού σε τιμές έως και 47% ακριβότερα.

Kalamata Blogs

Αντιγράψτε τον κώδικα του banner στο blog σας

BannerFans.com
Powered By Blogger