Ad24 Διαφημίσεις στο blog σου

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Με το αγουρέλαιο της Μεσσηνίας δεν αρρωσταίνεις ποτέ!

ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ
Με το αγουρέλαιο της Μεσσηνίας δεν αρρωσταίνεις ποτέ! Μπορεί να είναι υπερβολική η διαπίστωση μας, ωστόσο αποδεικνύεται επιστημονικά ότι το καλό μεσσηνιακό αγουρέλαιο είναι ασπίδα προστασίας της υγείας μας.
Για την ακρίβεια, ασπίδα προστασίας για την υγεία και το καρδιαγγειακό σύστημα προσφέρουν η ελαιασίνη και η ελαιοκανθάλη, ουσίες που εντοπίσθηκαν στο καλό αγουρέλαιο της Μεσσηνίας.

Έπειτα από τέσσερα χρόνια έρευνας και έχοντας μελετήσει πολλούς παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα του ελαιολάδου και την περιεκτικότητα των περιεχόμενων βιοδραστικών ουσιών, οι ερευνητές στο Φαρμακευτικό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Αθήνας, με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή Προκόπη Μαγιάτη, ανακαλύπτουν τα κορυφαία δείγματα λαδιού από όλη την Ελλάδα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πρόσφατη παραγωγή στο ελαιοτριβείο των αδελφών Σκιαδά στο Στρέφι Μεσσηνίας. Επιλέγοντας τη βέλτιστη ποικιλία, τη βέλτιστη εποχή συλλογής και τις καλύτερες μεθόδους συγκομιδής και παραγωγής λαδιού επιτεύχθηκε η υψηλότερη έως τώρα περιεκτικότητα σε δύο ουσίες με μεγάλο φαρμακευτικό ενδιαφέρον, την ελαιασίνη και την ελαιοκανθάλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Kalamata Blogs

Αντιγράψτε τον κώδικα του banner στο blog σας

BannerFans.com
Powered By Blogger