Ad24 Διαφημίσεις στο blog σου

Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Kινδυνεύει με υπερχείλιση η λίμνη Πλαστήρα


Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ημέρες στη λίμνη Πλαστήρα στην Καρδίτσα, καθώς, ηστάθμη των υδάτων στον τεχνητό ταμιευτήρα έφτασε το όριο της υπερχείλισης, απειλώντας τις παραλίμνιες τουριστικές επιχειρήσεις, τους κοντινούς οικισμούς και τις αγροτικές εκτάσεις.

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί, σύμφωνα με το thessalianews.gr και οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς τα νερά στη λίμνη Πλαστήρα, ανέβαιναν καθημερινά με τρομακτικό ρυθμό. 

Έντονο προβληματισμό προκαλεί στους επιστήμονες η άνευ προηγουμένου διακύμανση των υδάτινων αποθεμάτων της λίμνης Πλαστήρα, μέσα σε μόλις μία τριετία. 

Ενώ το 2008, το υδατικό έλλειμμά της έφτανε τα 60 εκατ. κυβικά μέτρα και η στάθμη της είχε κατέβει κάτω από τα 500 μέτρα, την άνοιξη του 2011 τα νερά του ταμιευτήρα είχαν ανέβει μέχρι και 300 μέτρα σε ύψος, επίπεδα που διατηρήθηκαν και φέτος. 

Κλιματολόγοι και μετεωρολόγοι επισημαίνουν πως αυτή η τεράστια διαφορά, μέσα σε τόσα λίγα χρόνια, είναι πρωτοφανής, κάνοντας λόγο για ένδειξη κλιματικής αποσταθεροποίησης, καθώς μετά την ξηρασία της περιόδου 2007-2008, η χώρα μας έχει βιώσει τις καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις της τελευταίας διετίας.

Kalamata Blogs

Αντιγράψτε τον κώδικα του banner στο blog σας

BannerFans.com
Powered By Blogger