Ad24 Διαφημίσεις στο blog σου

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Ξεκίνησε ο εορτασμός για τη μάχη της Βέργας


Με την κάθοδο της εικόνας της Παναγίας στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στο Αλμυρό -από την εκκλησία του Ευαγγελισμού στην Κάτω Βέργα, όπου έγινε δέηση- ξεκίνησαν χθες αργά το απόγευμα οι διήμερες εκδηλώσεις για την επέτειο της μάχης της Βέργας που έγινε στις 22 Ιουνίου 1826.
Η κάθοδος της εικόνας "Η Ελπίς των Χριστιανών" έγινε σε ανάμνηση της λιτανείας που πραγματοποίησαν το 1826 οι άμαχοι την ημέρα της μάχης, στη θέση "Χάλπινο" στο Καλάθι.
Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν το βράδυ, στο πάρκο Αλμυρού, με την αναβίωση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βέργας του καλωσορίσματος που πρόσφεραν ψωμί και αλάτι, για να δείξουν ότι τους θεωρούσαν φίλους καρδιακούς και ακολούθησαν ομαδικά παραδοσιακά παιχνίδια από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Παραλίας Βέργας.
Στη συνέχεια -μετά τον χαιρετισμό από τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά- μίλησε η Σοφία Καπετανάκη, επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Μάνης.
Οι χθεσινές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με θεατρικό δρώμενο - αφήγηση από τον ιστοριοδίφη Παύλο Κλάδη ή Παυλόμπεη -με τη συμμετοχή των συλλόγων Λεύκιππος, Νεδουσαίων, Ελληνομνήμονες, Κρητών Μεσσηνίας "Ο Ψηλορείτης" και Γυναικών Σπερχογείας-, χορούς και κέρασμα επισήμων και επισκεπτών με παραδοσιακά προϊόντα από μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Βέργας.
Σήμερα, στις 10.30 το πρωί, θα τελεστεί δοξολογία στο ναό Αγίου Νικολάου Αλμυρού από το μητροπολίτη Μάνης Χρυσόστομο. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η Νικολίνα Λέκκα, υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας. Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν στη θέση Μάνδρα Αλμυρού, στο ηρώο των πεσόντων, όπου θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και θα κατατεθούν στεφάνια. Θα ακολουθήσουν απαγγελίες ποιημάτων από μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Παραλίας Βέργας και παραδοσιακοί χοροί από το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου και του χορευτικού ομίλου "Λεύκιππος".

Kalamata Blogs

Αντιγράψτε τον κώδικα του banner στο blog σας

BannerFans.com
Powered By Blogger