Ad24 Διαφημίσεις στο blog σου

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ - ΑΝΑΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗ ΤΗΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ


Ο τούρκος πρεσβευτής στη Γαλλία θα αποχωρήσει αύριο από τη χώρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υιοθέτηση από το γαλλικό κοινοβούλιο ενός νόμου που καθιστά ποινικό αδίκημα την άρνηση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Οθωμανούς Τούρκους, ανακοίνωσε...εκπρόσωπος της πρεσβείας. 

Ο εκπρόσωπος Ενγκίν Σολάκογλου δήλωσε σήμερα ότι "ο πρεσβευτής θα αναχωρήσει για την Τουρκία αύριο όπου θα παραμείνει επ' αόριστον".

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να επιβεβαιώσει την ανάκληση του πρεσβευτή της χώρας από τη Γαλλία αργότερα σήμερα.

H Γαλλία έχει αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων από το 2001. Το νομοσχέδιο συντάχθηκε στη νομοθετική βάση της ποινικοποίησης της άρνησης του Ολοκαυτώματος, την οποία έχει υιοθετήσει η Γαλλία από το 1990.
Σε επιστολή του προς τον γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί την περασμένη εβδομάδα, ο Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε ότι η προτεινόμενη νομοθεσία είναι «εχθρική» και στοχοποιεί άμεσα την Τουρκία και τους Τούρκους που ζουν στη Γαλλία.

Τούρκοι αξιωματούχοι κατηγορούν τη Γαλλία ότι το νομοσχέδιο αποτελεί προσπάθεια να κερδηθούν οι ψήφοι των 500.000 Αρμενίων που ζουν στη Γαλλία εν όψει των προεδρικών εκλογών του 2012.

Από την Άγκυρα εξετάζονται, επίσης, εμπορικές κυρώσεις ως αντίποινα κατά της Γαλλίας – περίπου 1.000 γαλλικές επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στην Τουρκία.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Kalamata Blogs

Αντιγράψτε τον κώδικα του banner στο blog σας

BannerFans.com
Powered By Blogger