Ad24 Διαφημίσεις στο blog σου

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Αθηνών και Καλαμάτας θα προσφύγουν στο Στρασβούργο για το "χαράτσι" της ΔΕΗ

ImageΟι Δικηγορικοί Σύλλογοι Αθηνών και Καλαμάτας, καθώς και ο δικηγόρος Αντώνης Αργυρός, θα προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για το «χαράτσι» της ΔΕΗ.  

Οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων Αθηνών και Καλαμάτας αναμένουν μέσα στους επόμενους μήνες τη δημοσίευση της απόφασης της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, για να προσφύγουν στο Στρασβούργο. 

Ο κ. Αργυρός, εκτός του ότι εκπροσώπησε στο Συμβούλιο της Επικρατείας τους Δικηγορικούς Συλλόγους Αθηνών και Καλαμάτας, έχει καταθέσει ατομική αγωγή κατά της επιβολή του «χαρατσιού».   

Υπενθυμίζεται ότι η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας σε διάσκεψη, κεκλεισμένων των θυρών, έκρινε σχεδόν ομόφωνα, ότι είναι αντισυνταγματική και παράνομη η νομοθετική ρύθμιση που προβλέπει ότι η ΔΕΗ θα διακόπτει την παροχή του ρεύματος σε περίπτωση κατά την οποία ο καταναλωτής δεν πληρώσει το «χαράτσι» που περιλαμβάνεται στον λογαριασμό του ρεύματος.  

Παράλληλα, οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν ότι η επιβολή του χαρατσιού είναι συνταγματική και νόμιμη. Και αυτό γιατί το ειδικό τέλος δεν είναι πάγιος φόρος (δηλαδή δεν θα πληρώνεται μόνιμα και σταθερά), αλλά είναι έκτακτος. Συγκεκριμένα, το «χαράτσι» έχει επιβληθεί για δύο χρόνια. Κατά συνέπεια, σύμφωνα με τους δικαστές, η επιβολή του δεν προσκρούει σε καμιά συνταγματική επιταγή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Kalamata Blogs

Αντιγράψτε τον κώδικα του banner στο blog σας

BannerFans.com
Powered By Blogger