Ad24 Διαφημίσεις στο blog σου

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Αύξηση της παραβατικότητας στο Ιστορικό Κέντρο

Image

Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις προς τους υπευθύνους κατοίκων και επαγγελματιών της περιοχής, αυξάνονται μέρα με τη μέρα τα φαινόμενα παραβατικότητας στο Ιστορικό Κέντρο της Καλαμάτας. Χθες τα ξημερώματα άγνωστοι έσπασαν τη βιτρίνα του καταστήματος «Πικολίνο» στην πλατεία Αγίων Αποστόλων.
Το νέο αυτό περιστατικό ήταν η αφορμή για να ξεχειλίσει το ποτήρι της οργής. Όπως μας έλεγε χθες το πρωί ο ιδιοκτήτης του Ηλίας Διαμάντης, "τέτοια φαινόμενα υπάρχουν πλέον εδώ και μήνες σε καθημερινή βάση στην περιοχή μας. Γενικότερα, η κατάσταση στο Iστορικό Kέντρο γίνεται όλο και πιο αβίωτη και δε γνωρίζουμε τι θα ξημερώσει η επόμενη ημέρα και σε τι κατάσταση θα βρούμε το μαγαζί μας. Για τους μόνιμους κατοίκους της περιοχής το πρόβλημα είναι η ηχορύπανση και για τους επαγγελματίες οι καταστροφές. Αν υπήρχε κάποια αστυνόμευση, ίσως το πρόβλημα να μην ήταν τόσο οξύ..." 

  "...Από την άλλη πλευρά, δε, θα πρέπει και ο Δήμος Καλαμάτας να δει τι θα κάνει με το θέμα της αδειοδότησης των καταστημάτων. Δεν είναι δυνατόν να είναι ανεξέλεγκτη. Αν συνεχιστεί αυτό το φαινόμενο, θα πρέπει να φύγουμε πλέον από εδώ. Αποδείχθηκε πλέον ότι τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος δεν μπορούν να συνυπάρξουν με άλλες δραστηριότητες. Διαφορετικά, η περιοχή μας θα υποβαθμίζεται ολοένα και περισσότερο».
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις προς το «Θ» του ιδιοκτήτη γειτονικού καταστήματος, του Βασ. Σταυρόπουλου: «Κάθε πρωί ερχόμαστε με την αγωνία να δούμε σε τι κατάσταση θα βρούμε το μαγαζί μας. Πριν από δύο μήνες μού κατέστρεψαν μια σειρά από ζαρντινιέρες που είχα.
Τις προάλλες έγινε και ατύχημα, ευτυχώς χωρίς μεγάλες συνέπειες. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί.  Και το δυστύχημα είναι ότι όλοι οι αρμόδιοι φορείς, Δήμος, Αστυνομία και αρμόδιος εισαγγελέας, γνωρίζουν το πρόβλημα που υπάρχει στο Ιστορικό Κέντρο, αλλά δεν κάνουν τίποτα».
Του Αντώνη Πετρόγιαννη

Πηγή: www.tharrosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Kalamata Blogs

Αντιγράψτε τον κώδικα του banner στο blog σας

BannerFans.com
Powered By Blogger