Ad24 Διαφημίσεις στο blog σου

Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Νεοέλληνα οδηγέ μάγκα...

Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν σε κατάλαβα. Από μικρό παιδάκι είχα την απορία γιατί είναι τέτοια η συμπεριφορά σου. Πάντα αναρωτιόμουν που μπορεί να οφείλεται η νοοτροπία σου. Δεν θα σταθώ όμως στο γενικό σου προφίλ, θα μιλήσω συγκεκριμένα, συγκεκριμένα για την νοοτροπία σου στο τιμόνι.

Σε είδα πιτσιρικά, να έχεις όνειρο να πάρεις μια πάπια, να βγάλεις την ποδιά, να βάλεις μια εξάτμιση που να κάνει θόρυβο, να βγάλεις τους καθρέφτες γιατί είναι "φλώρικοι" και χωρίς κράνος να κάνεις ό,τι σου κατέβει για να τραβήξεις την προσοχή. Σε δικαιολόγησα, γιατί ήμουν κι εγώ πιτσιρικάς κι ας μην σε καταλάβαινα. Δεν καταλάβαινα που ακριβώς είναι η  μαγκιά. Γιατί είναι "φλώρικοι" οι καθρέφτες και γιατί είναι μαγκιά να μην φοράς κράνος; Είδα όμως και την πραγματικότητα και ήταν σκληρή. Κάθε γειτονιά, κάθε σχολείο, κάθε παρέα κι από ένας νεκρός. Ένα παιδί νεκρό χωρίς κανείς να μπορεί να απαντήσει το γιατί.

Σιγά σιγά μεγάλωσα και σε είδα, αφού τη σκαπούλαρες πιτσιρικάς, να αγοράζεις, όπως λέει κι ένας φίλος, έναν ματρακά με ρόδες και να θες να γίνεις ο "ιππότης" της ασφάλτου. Και να τα μεροκάματα από 'δω κι από κει για μια ζάντα, για μια εξάτμιση που να κάνει θόρυβο, τζαμάκι φιμέ, τούρμπο και τα σχετικά. Και καλά ως εδώ, σε νιώθω, ο καθένας με την τρέλα του, αλλά πάλι δεν κατάλαβα που είναι η μαγκιά στο να με ενοχλείς με την άθλια μουσική σου, με τη βρόμα από τα καμμένα λάστιχά σου, με την επικίνδυνη οδήγησή σου...και η πραγματικότητα παραμένει η ίδια. Νεκροί, τραυματίες...

Να σου πω όμως και για την καθημερινότητά σου στην οδήγηση; Να σου θυμίσω ότι παρκάρεις όπου γουστάρεις; Ότι θες να το βάλεις απέξω από εκεί που πας; Ότι κορνάρεις σε κάθε ευκαιρία; Ότι πετάς τον καφέ και το τσιγάρο από το παράθυρο; Ότι η αμυντική οδήγηση και η ευγένεια σου είναι κάτι το άγνωστο; Ίσως να ξεχνάω και μερικά από τα φοβερά σου "κουσούρια". 

Κρατιέμαι ειλικρινά, να μην το γενικεύσω, γιατί κάπως έτσι συμπεριφέρεσαι παντού και δεν βγάζω την ουρά μου απέξω, ίσως κάπου να είμαι κι εγώ σαν εσένα. Στο τιμόνι όμως ρε Νεοέλληνα, είσαι μεγάλος .... και δεν αλλάζεις ακόμα κι όταν γίνεις γονιός. Συνεχίζεις σταθερά! Δεν έχεις πόλεμο και χάνεις ένα χωριό κάθε χρόνο από τη ρόδα.

JimmyP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Kalamata Blogs

Αντιγράψτε τον κώδικα του banner στο blog σας

BannerFans.com
Powered By Blogger