Ad24 Διαφημίσεις στο blog σου

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Σήμερα η απόφαση της Χάγης για την προσφυγή των Σκοπίων


Την απόφασή του για την προσφυγή της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας κατά της Ελλάδας για παραβίαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας αναμένεται να γνωστοποιήσει σήμερα το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Σήμερα η απόφαση της Χάγης για την προσφυγή των Σκοπίων
Η υπόθεση αφορά στις αντιρρήσεις (βέτο) που προέβαλε η Αθήνα στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, τον Απρίλιο του 2008, στην πρόσκληση ένταξης των Σκοπίων στη Συμμαχία.

Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος είναι ενήμερος για τις πτυχές της απόφασης, η οποία μάλλον θα είναι καταδικαστική για την Ελλάδα εν μέρει, αλλά θα τη δικαιώνει ως προς το σκέλος που αφορά στην απαίτηση των Σκοπιανών από τη χώρα μας να άρει ενστάσεις και να αποφύγει να εγείρει νέες για ένταξή τους στο ΝΑΤΟ ή σε άλλους διεθνείς οργανισμούς με το προσωρινό όνομα.
Ο κ. Παπαδήμος εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο σύγκλησης συμβουλίου των αρχηγών των τριών κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση.
Ήδη συζήτησε το θέμα στη συνάντηση με τον κ. Γιώργο Παπανδρέου την Παρασκευή, ενώ αναμενόταν να έχει συνάντηση και με τον κ. Αντώνη Σαμαρά.
Εκτενή συζήτηση είχε, επίσης την Παρασκευή, με τον υπουργό Εξωτερικών κ. Σταύρο Δήμα.
Το ζήτημα της ΠΓΔΜ αναμένεται να απασχολήσει και τις κρίσιμες συναντήσεις που θα λάβουν χώρα αυτή την εβδομάδα (Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων σήμερα στις Βρυξέλλες και Σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις 7 και 8 Δεκεμβρίου, επίσης στη βελγική πρωτεύουσα), όπου θα συζητηθούν θέματα διεύρυνσης.
Στην Αθήνα βρίσκεται και ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν, ο οποίος θα συζητήσει το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ στις συναντήσεις που θα έχει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τον κ. Παπαδήμο και τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
Πηγή: www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Kalamata Blogs

Αντιγράψτε τον κώδικα του banner στο blog σας

BannerFans.com
Powered By Blogger