Ad24 Διαφημίσεις στο blog σου

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Παράδειγμα προς αποφυγή η Ελλάδα


Η Ρωσία δεν μπορεί να ζήσει, όπως η Ελλάδα και άλλες δυτικές χώρες που έχουν χρέος πολύ μεγαλύτερο από το ΑΕΠ τους, δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν, καλώντας τους Ρώσους βουλευτές να προχωρήσουν σε εξορθολογισμό των δαπανών του προϋπολογισμού.
«Δεν μπορούμε να συνθέτουμε χρήματα από αέρα. Σημαίνει ότι οι βουλευτές σε τελική ανάλυση πρέπει να κάνουν διανομή των χρημάτων στα....
διάφορα άρθρα του προϋπολογισμού. Εμείς δεν μπορούμε να ζήσουμε έτσι, όπως η Ελλάδα και άλλα κράτη, όπου 120% και πλέον είναι το δημόσιο χρέος σε σχέση με το τι παράγει η χώρα ετησίως στο ΑΕΠ της. Αυτό είναι απώλεια κυριαρχίας. Η Ρωσία έτσι δεν μπορεί να υπάρξει, πρέπει να ζήσουμε αναλόγως των πόρων μας», είπε ο Πούτιν, απευθυνόμενος αργά χθες σε συνέδριο.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι η καλύτερη και δικαιότερη κατανομή πόρων δεν σημαίνει ότι θα διακοπούν τα προγράμματα για τη δημόσια χρηματοδότηση της υγείας, της παιδείας και της στέγασης, ωστόσο θα γίνει ορθολογικότερη η διασπορά τους στο χρόνο.

Επαναλαμβάνοντας ένα από τα σταθερά μοτίβα της προεκλογικής του εκστρατείας ο Πούτιν είπε ότι δεν πρέπει να επαναληφθούν τα λάθη της δεκαετίας του 1990, διότι «υπάρχει μεγάλος κίνδυνος κάτω από το βάρος του εσωτερικού και εξωτερικού δημόσιου χρέους να γκρεμιστεί όλη η οικονομία».



Πηγή: ksipnistere.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Kalamata Blogs

Αντιγράψτε τον κώδικα του banner στο blog σας

BannerFans.com
Powered By Blogger