Ad24 Διαφημίσεις στο blog σου

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ Ο «ΚΑΡΛΟΣ ΤΟ ΤΣΑΚΑΛΙ»



Ενώπιον γαλλικού δικαστηρίου θα βρεθεί εντός της ημέρας ο διαβόητος τρομοκράτης, Ίλιτς Ραμίρες Σάντσες, γνωστός ως «Κάρλος το Τσακάλι», κατηγορούμενος για τις βομβιστικές επιθέσεις που έγιναν στη Γαλλία στις αρχές της δεκαετίας του '80 και είχαν ως αποτέλεσμα...
να σκοτωθούν 11 άτομα και να τραυματιστούν περίπου 100. Ο διαβόητος τρομοκράτης εκτίει ήδη ποινή ισόβιας κάθειρξης στην Γαλλία για τη δολοφονία δύο αστυνομικών το 1975. Είχε συλληφθεί από τις γαλλικές ειδικές δυνάμεις στο Σουδάν το 1994.

Οι νέες κατηγορίες σχετίζονται με τέσσερις βομβιστικές επιθέσεις που έγιναν στη Γαλλία το 1982 και το 1983.

Μία από τις βόμβες εξερράγη το Μάρτιο του 1982 στο χώρο αποσκευών ενός τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Παρίσι-Τουλούζη, με τις γαλλικές αρχές να πιστεύουν τότε πως η έκρηξη αποτελούσε μέσο πίεσης για την απελευθέρωση της Μαγκνταλένα Κοπ, πρώην μέλους της oργάνωσης «Φράξια-Κόκκινος Στρατός».

Οι άλλες επιθέσεις έγιναν στο Παρίσι και στη Μασσαλία. 

Ο Ραμίρες αρνείται ότι έχει κάποια σχέση με τις βομβιστικές επιθέσεις και οι δικηγόροι του υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι είχε κάποια ρόλο σε αυτές.

Η γαλλική εισαγγελία έχει ασκήσει κατηγορίες και σε άλλα τρία άτομα, εκ των οποίων ο ένας κρατείται και δεν πρόκειται να εκδοθεί από τη Γερμανία, ενώ οι άλλοι δυο δεν έχουν ακόμη συλληφθεί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Kalamata Blogs

Αντιγράψτε τον κώδικα του banner στο blog σας

BannerFans.com
Powered By Blogger