Ad24 Διαφημίσεις στο blog σου

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

4,5 εκ. ευρώ από τακτοποίηση ημιυπαίθριων στην Καλαμάτα


Το ποσό των 4,5 εκατομμυρίων ευρώ έχει εισπραχθεί μέχρι στιγμής από την τακτοποίηση ημιυπαίθριων χώρων στην περιοχή της Καλαμάτας, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Πολεοδομίας Μεσσηνίας.
Μάλιστα, έχει δοθεί νέα παράταση στη διαδικασία κατάθεσης φακέλων. Έτσι, η καταληκτική ημερομηνία από 30 Οκτωβρίου ανανεώθηκε για τις 30 Νοεμβρίου 2011.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που μας διέθεσε ο αντιδήμαρχος Χρήστος Ριζάς, από τους 4.700  φακέλους που έχουν κατατεθεί για τακτοποίηση ημιυπαίθριων, οι 4.370 έχουν ήδη ελεγχθεί. Εξ αυτών, οι 3.720 έχουν λάβει και κωδικό πληρωμής. Αυτοί που υπολείπονται μέχρι τους 4.370 που έχουν ελεγχθεί, βρίσκονται σε εκκρεμότητα λόγω ελλείψεων.

ImageΜεγάλη η προσέλευση κόσμου στη Διεύθυνση Πολεοδομίας 
Σύμφωνα με τα στοιχεία από τα παράβολα, για τις υποθέσεις αυτές έχουν κατατεθεί 1.180.000 ευρώ, ενώ έχουν πληρωθεί για την τακτοποίηση ημιυπαίθριων 4.385.000 ευρώ. Συνολικά το κράτος από την τακτοποίηση ημιυπαίθριων χώρων στην Καλαμάτα έχει εισπράξει μέχρι στιγμής περίπου 4,5 εκ. ευρώ.

Μεγάλη προσέλευση
Στο μεταξύ, μηχανικοί και ιδιώτες εξακολουθούν να καταθέτουν φακέλους, αφού δόθηκε παράταση έως τέλος Νοεμβρίου. Μάλιστα, τις τελευταίες τρεις ημέρες της εβδομάδας που πέρασε η προσέλευση του κόσμου στα αρμόδια γραφεία της Πολεοδομίας Καλαμάτας είχε αυξηθεί και συγκεκριμένα κατατέθηκαν 120 φάκελοι.
Παρά το μεγάλο όγκο των φακέλων, η υπηρεσία έχει ανταποκριθεί στην εξέταση των υποθέσεων και η πορεία της διαδικασίας θεωρείται απολύτων ικανοποιητική.
Σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει παλαιότερα στο «Θάρρος» η διευθύντρια της Πολεοδομίας Σταυρούλα Αγρίου, με τη ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους αντιμετωπίζονται μόνο χώροι που έχουν προκύψει από υπερβάσεις δόμησης και αλλαγή χρήσης μέσα στο περίγραμμα του εγκεκριμένου όγκου νομίμως υφιστάμενου κτηρίου, δηλαδή ημιυπαίθριοι χώροι, πατάρια, σοφίτες, πιλοτές, υπόγειοι χώροι, χώροι ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, χώροι – αίθουσες κοινωνικών εκδηλώσεων κ.λπ. Δε ρυθμίζεται καμία παράβαση έξω από τον όγκο αυτό, όπως δώματα, κλεισμένα μπαλκόνια, πέργκολες κ.λπ. (τα οποία βρίσκονται εκτός του ιδεατού στερεού και του νομίμου ύψους του κτηρίου), ούτε η μετατροπή των παραπάνω χώρων σε χρήση απαγορευμένη στην περιοχή των ακινήτων.
Το επόμενο μεγάλο θέμα που καλείται να αντιμετωπίσει η Πολεοδομία είναι εκείνο της τακτοποίησης των αυθαιρέτων. Το πρώτο μέρος της διαδικασίας περιλαμβάνει κατάθεση των σχετικών αιτήσεων από τους ίδιους τους μηχανικούς των ιδιωτών.
Της Βίκυς Βετουλάκη
Πηγή: www.tharrosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Kalamata Blogs

Αντιγράψτε τον κώδικα του banner στο blog σας

BannerFans.com
Powered By Blogger