Ad24 Διαφημίσεις στο blog σου

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Ενοίκια


Η κρίση και η μείωση των εισακτέων ρίχνουν τις τιμές
Το κλείσιμο του θέματος με τους εισακτέους σπουδαστές και φοιτητές για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά, άνοιξε ήδη το άλλο μεγάλο ζήτημα, «πονοκέφαλο» τις περισσότερες φορές για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Κι αυτό δεν είναι άλλο από την ανεύρεση κατάλληλης κατοικίας για τη διαμονή τους. Ήδη και στην Καλαμάτα, τόσο η ζήτηση όσο και η προσφορά διαμερισμάτων προς ενοικίαση έχουν αυτές τις ημέρες την τιμητική τους.
Πάντως, μέχρι σήμερα περισσότερα είναι τα σπίτια που προσφέρονται από τον αριθμό των φοιτητών και σπουδαστών που ενδιαφέρονται για να τα ενοικιάσουν.
Κι αυτό οφείλεται, κυρίως, στη μείωση των εισακτέων, τόσο στο ΤΕΙ Καλαμάτας όσο και στις σχολές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Βέβαια, το… χεράκι της στην εικόνα αυτή έχει βάλει και η γενικότερη οικονομική κρίση. Η τελευταία, μάλιστα, έχει ως αποτέλεσμα την πτώση των τιμών στις ενοικιάσεις των κατοικιών που προτιμούν οι φοιτητές (γκαρσονιέρες και δυάρια) και στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.
Σύμφωνα με δηλώσεις κτηματομεσιτών στο «Θ», «μέχρι τώρα η κίνηση κρίνεται ικανοποιητική, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτή που επικρατούσε τα προηγούμενα χρόνια, όταν και ο αριθμός των φοιτητών και σπουδαστών ήταν τουλάχιστον διπλάσιος. Σε κάθε περίπτωση, οι τιμές στις ενοικιαζόμενες γκαρσονιέρες ξεκινούν από 200 ευρώ και φτάνουν έως 230, ενώ σε νεόδμητες πολυκατοικίες και επιπλωμένες πλησιάζουν τα 300 ευρώ.
Τα δυάρια σε πολυκατοικίες 20ετίας ενοικιάζονται γύρω στα 250 έως 270 ευρώ, ενώ τα καινούργια και επιπλωμένα φτάνουν και πολλές φορές ξεπερνούν τα 350 ευρώ»
Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης
Πηγή: http://www.tharrosnews.gr

Σχόλιο JimmyP: Τώρα να την πω την κακία μου; Ανοίξανε ΤΕΙ Τυροπηκτικής και Διαχείρισης Στάνης και Στρούγκας όπως λέει κι ένας φίλος, μόνο και μόνο για να ικανοποιούνται αυτοί που ενοικιάζουν σπίτια. Ενοικίαζαν τρύπες και υπόγεια, εκμεταλλεύονταν τα πάντα και τους πάντες. Σε κάποιους κάνει καλό η κρίση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Kalamata Blogs

Αντιγράψτε τον κώδικα του banner στο blog σας

BannerFans.com
Powered By Blogger