Ad24 Διαφημίσεις στο blog σου

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΔΕ διέταξε ο δήμαρχος Μεσσήνης


ImageΣτην τσέπη χρήματα λογαριασμών νερού στη Βουφράδα
Δεν πίστευαν στα μάτια τους κάτοικοι του τέως Δήμου Βουφράδος, όταν παρέλαβαν στα χέρια τους λογαριασμούς από την υπηρεσία ύδρευσης του καλλικράτειου Δήμου Μεσσήνης, σύμφωνα με τους οποίους πρέπει να πληρώσουν ποσά από προηγούμενα έτη. Ενώ τα έχουν ξοφλήσει, η πληρωμή δε φαίνεται στα επίσημα βιβλία.
Σε κάποιες περιπτώσεις οι «πληρωμένοι – απλήρωτοι» λογαριασμοί μπορεί να φθάνουν ή ακόμη και να ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ, ποσό ουδόλως ασήμαντο τη σημερινή περίοδο, ενώ οι καταναλωτές καλούνται να τα ξαναπληρώσουν.
Όποιος όμως φυλούσε τις αποδείξεις, γλίτωνε από την επανακαταβολή των χρημάτων, όπως μας πληροφόρησαν κάτοικοι της περιοχής.
Θέσαμε χθες το θέμα στο δήμαρχο Μεσσήνης Στάθη Αναστασόπουλο, ο οποίος έκανε λόγο για «ανορθογραφία που παρατηρήθηκε στη Δημοτική Ενότητα Βουφράδος με τις βεβαιωμένες οφειλές, ενώ οι δημότες προσκόμιζαν τα στοιχεία πληρωμής».
Ο κ. Αναστασόπουλος ανακοίνωσε ότι διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, ενώ με ανακοινώσεις που τοποθετήθηκαν στον πρώην Δήμο γίνεται γνωστό ότι η Δημοτική Αρχή δεν απαιτεί τις πληρωμές των οφειλών αυτών μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Μπορεί δε όποιος θέλει, να καταβάλλει τα χρήματα.
Δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες, παρά τα ερωτήματα που του θέσαμε. Είπε μόνο ότι εδώ και αρκετά χρόνια (χωρίς να προσδιορίσει πόσα) γινόταν είσπραξη που δεν αποδιδόταν στο ταμείο.
Το ύψος των χρημάτων που δεν έχουν αποδοθεί παραμένει άγνωστο και, κατά πάσα πιθανότητα, θα καταδειχθεί από το πόρισμα της ΕΔΕ, η οποία, κατά το δήμαρχο, θα ολοκληρωθεί άμεσα.
Πληροφορίες μας αναφέρουν, πάντως, ότι πρόκειται για θέμα από την εποχή των καποδιστριακών Δήμων. Οι ίδιες πηγές στοχοποιούν συγκεκριμένο άτομο, για το οποίο είχε στείλει αναφορά στον επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, το 2010, ο τότε δήμαρχος Κων. Κυριακόπουλος και από εκεί ξεκίνησε το ξετύλιγμα αυτής της υπόθεσης, που αναμένεται να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον…
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου
Πηγή: www.tharrosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Kalamata Blogs

Αντιγράψτε τον κώδικα του banner στο blog σας

BannerFans.com
Powered By Blogger