Ad24 Διαφημίσεις στο blog σου

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Συλλήψεις και κατασχέσεις στη λαϊκή της Αγίας Τριάδας


Συλλήψεις και κατασχέσεις στη λαϊκή της Αγίας Τριάδας Μεγάλη επιχείρηση της Οικονομικής Αστυνομίας έγινε χθες στο παζάρι της Αγίας Τριάδας. Ο χώρος εκκενώθηκε από καταναλωτές, και δεκάδες αστυνομικοί ξεκίνησαν έρευνα στους πάγκους των μικροπωλητών, η οποία διήρκεσε όλη μέρα. Τουλάχιστον 40 μικροπωλητές προσήχθησαν στην Αστυνομία για διάφορες παραβάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν συλληφθεί γύρω στους 30 και σήμερα πρόκειται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Επίσης, κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός εμπορευμάτων "μαϊμού", όπως ρούχα, παπούτσια και μπιζού, τα οποία αφού ελέγχθηκαν από πραγματογνώμονες κατέληξαν στο απορριμματοφόρο για καταστροφή, όπως ορίζει η νομοθεσία. Η καταστροφή των προϊόντων προκάλεσε την αντίδραση πολιτών που βρέθηκαν στην περιοχή και οι οποίοι τάχθηκαν υπέρ της διάθεσης των κατασχεμένων σε απόρους ή ιδρύματα.

Η επιχείρηση ξεκίνησε χθες λίγο πριν από τις 11 το πρωί, όταν έφτασε στο παζάρι πολύ μεγάλη δύναμη της Οικονομικής Αστυνομίας που ήρθε από την Αθήνα, μαζί με ένστολους της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας. Μέσα σε λίγα λεπτά απομακρύνθηκαν οι καταναλωτές, πολλοί από τους οποίους περίμεναν άδικα μέχρι αργά να ξαναλειτουργήσει το παζάρι για να κάνουν τις αγορές τους. Αρκετοί κατέκριναν μάλιστα τον έλεγχο της Οικονομικής Αστυνομίας, λέγοντας πως υπάρχουν "μεγαλοκαρχαρίες" αλλού. 

Από τη μεριά των μικροπωλητών δεν υπήρξαν μεγάλες αντιδράσεις, πλην ενός - δύο μεμονωμένων περιστατικών που γρήγορα έληξαν. Στην οδό Αθηνών πάντως ήταν σε αναμονή η κλούβα της Αστυνομίας, με την οποία αργότερα έγιναν οι προσαγωγές.

Στην Καλαμάτα χθες βρισκόταν ο διοικητής της Οικονομικής Αστυνομίας, αστυνομικός διευθυντής Φώτης Λιάχας, ενώ παρόντες στην έρευνα ήταν ο υποδιευθυντής της Α.Δ. Μεσσηνίας Σταύρος Τουφεξής, ο διοικητής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Παναγιώτης Πούπουζας και μεταξύ άλλων ο προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας Γιώργος Πετρόπουλος.

"ΠΙΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΧΑΡΙΕΣ"

Η πρωτοφανής λόγω του πλήθους αστυνομικών επιχείρηση προκάλεσε τη δυσαρέσκεια αρκετών πολιτών που περίμεναν με τις ώρες για να ψωνίσουν, χωρίς αποτέλεσμα. Υπήρξαν όμως και πολλοί που τάχθηκαν υπέρ τέτοιων επιχειρήσεων, προκειμένου να παταχθεί η φοροδιαφυγή, στην οποία απέδωσαν την αιτία της οικονομικής κρίσης.

Ο μικροπωλητής Ανδρέας Πιπέρης διαμαρτυρήθηκε γιατί έκλεισε η αγορά και ο ο έλεγχος έγινε στη μέση της ημέρας, πριν προλάβουν να βγάλουν μεροκάματο όπως είπε χαρακτηριστικά. "Ας έκαναν τον έλεγχο στις 6 το πρωί ή στη 1 το μεσημέρι, ενώ πλησίαζε στο τέλος της η δουλειά. Περιμένουμε να δουλέψουμε μια φορά την εβδομάδα και χάσαμε το μεροκάματο, ενώ το ΤΕΒΕ και το νοίκι τρέχουν. Ούτε τα καύσιμα δε βγάλαμε".

Μια γιαγιά περίμενε στην ουρά για πολλή ώρα, ελπίζοντας να μπορέσει να πάρει το δωράκι που είχε τάξει στο εγγονάκι της. Ενας κύριος που δήλωσε πως θα περιμένει υπομονετικά για να κάνει τα ψώνια του, όσο χρειαστεί, σχολίασε: "Να εισπράξουν θέλουν και αφήνουν ελεύθερους τους... μεγαλοκαρχαρίες που τα φάγανε". 

Ο κ. Δημήτρης προτείνει "να βάλουν μέσα στους υπουργούς". 

Η Αναστασία Ζέρβα χαρακτήρισε το παζάρι της Αγίας Τριάδας το καλύτερο ακόμα και απ' όσα έχει πάει στην Αθήνα. Λέει πως "τα προϊόντα είναι πολύ φθηνά, φίρμας και πολύ καλής ποιότητας". Οσο για το ζήτημα του παραεμπορίου, κατανοεί πως είναι μεγάλο θέμα, όμως σχολιάζει "τα μαγαζιά πουλάνε μια μπλούζα... 70 και 80 ευρώ την οποία αδυνατώ να αγοράσω λόγω των περικοπών στο μισθό μου και την αγοράζω από εδώ με 10 ευρώ".

Η Μαρία Πουζά είναι μητέρα τριών παιδιών και πηγαίνει συχνά στο παζάρι για να ψωνίζει ρούχα για τα παιδιά της. "Να ντύσω τα παιδιά μου θέλω, τέτοιες δύσκολες εποχές, γιατί δεν μπορώ να πληρώσω όσα ζητάνε στα μαγαζιά" μας λέει χαρακτηριστικά. Οσον αφορά την πάταξη του παραεμπορίου, προτείνει να γίνεται έλεγχος παντού - όπως σε καντίνες που λειτουργούν χωρίς άδεια, καθώς και σε άλλους επαγγελματικούς χώρους.


JimmyP: Και μετά από αυτή τη μεγάλη επιτυχία του Ελληνικού Κράτους, σταμάτησε μια για πάντα η φοροδιαφυγή  και το οικονομικό έγκλημα.... Δεν μας παρατάτε ρε.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Kalamata Blogs

Αντιγράψτε τον κώδικα του banner στο blog σας

BannerFans.com
Powered By Blogger