Ad24 Διαφημίσεις στο blog σου

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Ακήρυχτος Πόλεμος






Ο παραγωγός, συγγραφέας και πολιτικός ακτιβιστής, Μάικλ Μουρ, επιχειρεί, με το τρίτο κατά σειρά ντοκιμαντέρ του, να ρίξει φως στην εμμονή των Αμερικανών με τα όπλα αλλά και στην έξαρση της βίας και στην αδυναμία των κυβερνώντων να ελέγξουν όσους πωλούν και αγοράζουν όπλα.



Έτος Παραγωγής: 2002
Διάρκεια: 115 λεπτά
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μάικλ Μουρ


Στην ταινία αυτή ο Μάκλ Μουρ εξετάζει την εμμονή των Αμερικανών με τα όπλα. Πώς γίνεται στις ΗΠΑ οι θάνατοι από πυροβόλα όπλα να ανέρχονται κάθε χρόνο στους 11.000 περίπου, ενώ στον Καναδά στους 165; Ίσως στις ΗΠΑ η πρόσβαση σε όπλα να γίνεται πιο εύκολα.

Ο Μουρ βρίσκει μια τράπεζα στο Μίσιγκαν που σου δίνει δώρο ένα όπλο όταν ανοίξεις καινούργιο λογαριασμό. Ωστόσο, οι Καναδοί έχουν κι αυτοί αρκετά όπλα καταχωνιασμένα στα υπόγεια και τις ντουλάπες των σπιτιών. Στη συνέχεια, ο Μουρ εξετάζει τον ρόλο των ΜΜΕ και τον φόβο που εμπνέουν στον κόσμο. Ομολογεί ότι είναι κι ο ίδιος μέλος του NRA (της Εθνικής Ένωσης Οπλοχρηστών), ενώ την ίδια ώρα έρχεται σε αντιπαράθεση με τον Τσάρλτον Ίστον, μια από τις ηγετικές φυσιογνωμίες του NRA.

Ο τίτλος της ταινίας αναφέρεται στους δυο μαθητές του λυκείου του Κολουμπάιν, οι οποίοι πήγαν κι έπαιξαν μπόουλινγκ κι ύστερα πήγαν στο σχολείο και σκότωσαν συμμαθητές τους, δασκάλους τους και τέλος αυτοπυροβολήθηκαν και οι ίδιοι. Η ταινία περιλαμβάνει ανατριχιαστικές σκηνές που τράβηξαν οι κάμερες ασφαλείας του σχολείου. Ο Μουρ συνδέει τη σφαγή με το γειτονικό εργοστάσιο όπλων της Lockheed Martin, υπαινισσόμενος ότι οι συνήθειες εν οίκω έχουν συνέπειες εν δήμω...





Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Kalamata Blogs

Αντιγράψτε τον κώδικα του banner στο blog σας

BannerFans.com
Powered By Blogger