Ad24 Διαφημίσεις στο blog σου

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Φτάνει στην Καλαμάτα ο αυτοκινητόδρομος


Μέσα στην άνοιξη του 2012 αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία ο αυτοκινητόδρομος στα όρια της Μεσσηνίας, από την Τσακώνα μέχρι τον κόμβο του “Πράκτικερ“.
Με δεδομένη την πρόθεση του υπουργείου Υποδομών να παραδοθεί την ίδια περίοδο το πολύπαθο κομμάτι Παραδείσια - Τσακώνα, με παράκαμψη στο σημείο της μεγάλης κατολίσθησης, όπου θα φτιαχθεί η τοξωτή γέφυρα, είναι πιθανό μετά το Πάσχα η Μεσσηνία να έχει τον αυτοκινητόδρομο που χρόνια ονειρευόταν, με κάποιες εκκρεμότητες.
Μέσα στο 2012, ο στόχος του υπουργείου και της κατασκευάστριας κοινοπραξίας
“Μορέας“ είναι να παραδοθεί το πρώτο κομμάτι του περιφερειακού της Καλαμάτας έως τον κόμβο Καρέλια - ο κόμβος που θα ενώσει τον αυτοκινητόδρομο με την Αθηνών και τη Νέα Είσοδο.
Το πρώτο δίμηνο του νέου χρόνου, αν το επιτρέψει η διαδικασία των απαλλοτριώσεων, αναμένεται να γίνει η εγκατάσταση του εργοταξίου για τη γέφυρα στο Νέδοντα, δίπλα από τα συνεργεία του δήμου, η οποία θα έχει ύψος 60 - 70 μέτρα και μήκος 360 μέτρα. Πάντως, η κατασκευή του περιφερειακού της Καλαμάτας θα εξαρτηθεί από την πορεία της διαδικασίας των απαλλοτριώσεων (το Εφετείο έχει προσδιοριστεί για τις 20 Φεβρουαρίου), καθώς τα χρήματα της πρωτόδικης απόφασης έχουν παρακατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και για να τα πάρουν οι δικαιούχοι, πρέπει να αναγνωρίσουν τους τίτλους των ιδιοκτησιών τους στο δικαστήριο - διαδικασία που θα πάρει κάποιους μήνες για να ολοκληρωθεί. Και αν δεν πάρουν χρήματα στο χέρι, ιδιοκτήτες δεν θα επιτρέψουν εργασίες στις ιδιοκτησίες τους.
Για τον αυτοκινητόδρομο στα όρια του νομού, σύμφωνα με ενημέρωση από το “Μορέα“, οι εκκρεμότητες που υπάρχουν έως το “Πράκτικερ“, είναι: Το κομμάτι των 150 μέτρων στο βάλτο του Αγίου Φλώρου, μεταξύ των γεφυρών στη νέα και την παλιά κοίτη Παμίσου, όπου αναμένεται η τελική γεωλογική εικόνα.
Η ολοκλήρωση της γέφυρας στην Ανθεια, πάνω από την ευθεία του υφιστάμενου δρόμου, λόγω των νέων αρχαίων που βρέθηκαν.
Εκκρεμότητα εξακολουθεί να υπάρχει και με τη δυτική απόληξη, την οδό που θα συνδέσει τον αυτοκινητόδρομο με το δρόμο Ασπροχώματος - Μεσσήνης, αμέσως μετά το βενζινάδικο και πριν το αεροδρόμιο, καθώς δεν έχει ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου για τη διοικητική αποβολή του ιδιοκτήτη του κτήματος. Αν καθυστερήσει και άλλο, ενδέχεται αυτός ο δρόμος να δοθεί αργότερα, μετά την άνοιξη. Το τελευταίο διάστημα υπάρχει εντατικοποίηση των εργασιών στον κόμβο του “Πράκτικερ“.
Η ασφαλτόστρωση έχει ολοκληρωθεί σ’ ένα μεγάλο τμήμα του αυτοκινητόδρομου εντός της Μεσσηνίας, αφού αντιολισθηρός τάπητας έχει πέσει από την Τσακώνα έως και το ΣΕΑ Αρφαρών (κοντά στον Αγιο Φλώρο) και από τη νέα κοίτη του Παμίσου μέχρι τα διόδια Πηδήματος. Σ’ όλο αυτό το τμήμα ουσιαστικά μένει μόνο η διαγράμμιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Kalamata Blogs

Αντιγράψτε τον κώδικα του banner στο blog σας

BannerFans.com
Powered By Blogger