Ad24 Διαφημίσεις στο blog σου

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

4.190 ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΕ 7ΧΡΟΝΙΑ


diadilosi-1
Τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρθηκαν σε μια πραγματικότητα ζοφερή, στον αντίποδα τής… Σεχραζάτ. Η «Αναφορά βίας σε βάρος γυναικών» παρουσίασε μία φρίκη: την τελευταία επταετία δολοφονήθηκαν 4.190 γυναίκες, ενώ εντοπίστηκε πως το 88% των γυναικών που υπέστησαν φυσική ή σεξουαλική βία το έκρυψαν, για διάφορους λόγους. Όλα αυτά, σε μια χώρα που «εκδημοκρατίζεται και αναπτύσσεται»!

Η έρευνα που έκανε η Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (παράρτημα Κωνσταντινούπολης) αποκάλυψε ότι κατά τα τελευταία 7 χρόνια δολοφονήθηκαν από άντρες 4.190 γυναίκες για διάφορους λόγους: τιμής, φτώχεια, ανεργία, εξαπάτηση, εγκατάλειψη σπιτιού, χωρισμός, έλλειψη θέλησης για σεξουαλική επαφή.
Η απαίτηση των ανδρών για κυριαρχία πάνω στις γυναίκες είναι προφανής. Αναφέρεται επίσης ότι στα ανατολικά, νοτιοανατολικά και στην ενδότερη Ανατολία διαπράττονται με ρητορικές περί τιμής και εφαρμόζονται με αποφάσεις από οικογενειακά συμβούλια. Σε όλες τις περιοχές εντοπίστηκε ότι οι άντρες βλέπουν τις γυναίκες ως ένα περιουσιακό στοιχείο και ότι μέσω της βίας επιχειρούν να επιβάλλουν την εξουσία τους.
Από την ιστοσελίδα Haberturk (και «Αντιφωνητής»), πληροφορούμαστε ότι η σύνοδος του Ανωτάτου Συμβουλίου Δικαστών και Εισαγγελέων (ΗSYK) ασχολήθηκε επισταμένως και προέβη σε προτάσεις για την αντιμετώπιση του θέματος: α. Να μην είναι αυτεπάγγελτο αδίκημα η βία σε βάρος γυναικών. β. Σε περιπτώσεις γάμων σε μικρή ηλικία να μην τιμωρούνται οι άντρες. γ. Οι γυναίκες να παντρεύονται με τους βιαστές τους, έτσι θα μειωθεί ο αριθμός των δικών.
Αλλά και η θρησκεία δεν υστερεί: η μουφτεία Προύσας στην ιστοσελίδα της προτρέπει: «Ο σύζυγος σας μπορεί να μην ενδιαφέρεται για σας γιατί είναι νευρικός. Εάν του κάνετε το ωραίο δώρο να του αναγνωρίσετε το δικαίωμα να σας επιτίθεται, αποτρέπετε την φουρτούνα». Έ, κάντε του κι εσείς ένα δωράκι, μωρέ, τι σας ζητάει;

Πηγή: www.liako.gr

JimmyP: Συνεχίστε να βλέπετε Τούρκικα τηλεσκουπίδια και να νομίζετε ότι η Τουρκία είναι μία σύγχρονη δημοκρατική χώρα που οι άνθρωποι είναι και ζουν όπως προβάλλεται... βαρέθηκα να τα λέω και να τα ξαναλέω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Kalamata Blogs

Αντιγράψτε τον κώδικα του banner στο blog σας

BannerFans.com
Powered By Blogger