Ad24 Διαφημίσεις στο blog σου

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Φοινικούντα Μεσσηνίας

Με αφορμή την αυριανή μου αναχώρηση για την Φοινικούντα, αποφάσισα να γράψω μερικές πληροφορίες γι' αυτό το ξεχωριστό μέρος του νομού μας.

Τοποθεσία
Η Φοινικούντα βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο της Μεσσηνίας, στην Πελοπόννησο. Το χωριό είναι χτισμένο σε μια ωραιότατη παραλία στην διαδρομή που οδηγεί από την Μεθώνη στην Κορώνη. Ο καινούριος δρόμος Μεθώνης - Κορώνης, περνάει ακριβώς έξω από τις παρυφές του, προσφέροντας στον επισκέπτη μια παραθαλάσσια διαδρομή μοναδικής ομορφιάς. Απέναντι ακριβώς από τον κόλπο της Φοινικούντας, βρίσκεται το σύμπλεγμα των Οινουσών, με το μεγαλύτερο βάθος της Μεσογείου.

Ιστορία
Η Φοινικούντα αναφέρεται για πρώτη φορά στα Μεσσηνιακά του Παυσανία ως λιμάνι μετά το ακρωτήριο Ακρίτας. Θεωρείται πως επρόκειτο για ένα μικρό εμπορικό λιμάνι όπου οι αλιείς του murex frunculus (όστρακο πορφύρας από όπου προέρχεται η γνωστή βαφή) μπορούσαν να διακινήσουν το προϊόν τους. Η προέλευση της ονομασίας έχει και σχέση με τους αρχαίους Φοίνικες των οποίων οι εμπορικοί δρόμοι περνούσαν από το φυσικό αυτο λιμάνι.
Το σημερινό χωριό δημιουργείται περίπου στα 1840-1850, απο τους σημερινούς κατοίκους της Λαχανάδας, εποίκους από την Κρήτη, που άρχισαν να χτίζουν εδώ τα σπίτια τους. Λεγόταν και Ταβέρνα, από ένα ταβερνάκι που άνοιξε κάποιος εκεί. Επίσημα, το σημερινό της όνομα το πήρε το 1930.

Σήμερα ανήκει στο Δήμο Μεθώνης. Οι κύριοι πόροι διαβίωσης των κατοίκων είναι η γεωργία και ο τουρισμός, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει γνωρίσει μεγάλη άνθηση. Η Φοινικούντα έχει εξελιχθεί σε ένα αξιόλογο τουριστικό θέρετρο παρέχοντας στους ταξιδιώτες όχι μόνο γνωριμία με ένα προνομιακό φυσικό περιβάλλον αλλά και υπηρεσίες που τους διασφαλίζουν μια ευχάριστη, γεμάτη ανέσεις διαμονή. 



Πληροφορίες από http://www.finikunda.com

Φωτογραφίες


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Kalamata Blogs

Αντιγράψτε τον κώδικα του banner στο blog σας

BannerFans.com
Powered By Blogger