Ad24 Διαφημίσεις στο blog σου

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Δέκα περίεργοι θάνατοι, χιλιάδες ερωτήματα

Πολιτικά πρόσωπα, αξιωματούχοι και διασημότητες τραβούν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας σε κάθε τους κίνηση. Η στιγμή του θανάτου τους δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση, πόσο μάλλον αν έχει συμβεί υπό περίεργες συνθήκες. Το newpost.gr σας παρουσιάζει δέκα θανάτους που δημιούργησαν θεωρίες συνωμοσίας, ψιθύρους και ένα πέπλο μυστηρίου που διατηρεί το μύθο των προσώπων αυτών.

10. Λεχ Κατσίνσκι

Δύο χρόνια μετά τον θάνατο του πρώην προέδρου της Πολωνίας, Λεχ Κατσίνσκι (1950-2010) βλέπουν το φως της δημοσιότητας νέα στοιχεία για το αεροπορικό δυστύχημα που κόστισε τη ζωή σε άλλα 95 άτομα, συμπεριλαμβανομένων και της κυρίας Κατσίνσκι και υψηλότατων πολιτικών και στρατιωτικών αξιωματούχων της χώρας. Οι Ρώσοι απέδωσαν τις ευθύνες στους ελεγκτές και στις αντίξοες καιρικές συνθήκες και οι Πολωνοί στους ρώσους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Το προεδρικό αεροσκάφος τύπου Tupolev (Tu-154) συνετρίβη κοντά στη ρωσική πόλη Σμόλενσκ απέχοντας μόλις 300-400 μέτρα από τον διάδρομο προσγείωσης και το γεγονός ότι κάποιοι ήθελαν νεκρό τον Κατσίνσκι φαίνεται από την αυτοκτονία (;) ενός αυτόπτη μάρτυρα και τον αυτοπυροβολισμό πολωνού εισαγγελέα που ερευνούσε την υπόθεση. Δημοσίευμα έκανε λόγο για εκρηκτικά στο αεροσκάφος, άλλα σενάρια για ρωσικό «δάκτυλο». Ο θάνατος του Λεχ Κατσίνσκι μάλλον δεν οφείλεται σε ένα κλασικό αεροπορικό ατύχημα.



9. Πάπας Ιωάννης Παύλος Α'

O Πάπας Ιωάννης Παύλος ο Α' (1912-1978) πρόλαβε για κάτι περισσότερο από έναν μήνα (33 μέρες) να διατελέσει ποντίφικας. Βρέθηκε νεκρός στο κρεβάτι του από μία μοναχή, με το επίσημο ανακοινωθέν να κάνει λόγο για καρδιακή προσβολή. Σενάρια που κυκλοφόρησαν έκαναν λόγο για δηλητηρίαση διότι ο ιταλός ποντίφικας είχε σκοπό να διερευνήσει τα οικονομικά του Βατικανού και να μεταρρυθμίσει την Bancο Vaticana, απειλώντας αρκετά συμφέροντα. Το μυστήριο παραμένει.



8. Τζέιμς Φόρεσταλ

Ο υπουργός Άμυνας του Χάρι, Τζέιμς Φόρεσταλ (1892-1949) έδωσε τέλος στη ζωή του βουτώντας στο κενό από τον 16ο όροφο ναυτικού νοσοκομείου. Αντιμετώπιζε ψυχικές διαταραχές, όμως η αυτοκτονία δεν έπεισε αρκετούς. Το γεγονός ότι ήταν σε τραγική ψυχολογική κατάσταση από το 1948 έως το 1949 παραμένει άλυτο μυστήριο. Ο πρώην υπουργός κατήγγειλε ότι βρισκόταν υπό συνεχή παρακολούθηση πρακτόρων, ενώ μια σειρά συναντήσεων μετά την αποχώρησή του από το υπουργείο οδήγησε σε περίεργες αντιδράσεις του. Ο Φόρεσταλ άφησε ένα σημείωμα, το οποίο περιείχε κομμάτι του «Αίαντα», της τραγωδίας του Σοφοκλή. Η επίσημη ανακοίνωση ανέφερε ότι ο πρώην υπουργός πέθανε εξαιτίας της πτώσης, δεν έγινε όμως αναφορά στο τι την προκάλεσε. Θεωρίες συνωμοσίας μίλησαν για δολοφονία του από σοβιετικούς πράκτορες, ενώ άλλες για εξόντωσή του από την αμερικανική κυβέρνηση εξαιτίας πληροφοριών που γνώριζε για UFO! Oι συνθήκες θανάτου του πρώτου υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ παραμένουν ένα μπερδεμένο κουβάρι.


7. Μουαμάρ Καντάφι

Ο πρώην λίβυος ηγέτης, Μουαμάρ Καντάφι (1942-2011) πέθανε στα χέρια των εξεγερμένων στις 20 Οκτωβρίου του 2011, οι οποίοι τον εντόπισαν τραυματισμένο μέσα σε υπόνομο, λίγο έξω από τη γενέτειρά του, τη Σύρτη. Αρχικά ακούστηκε ότι ο πρώην συνταγματάρχης σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών, όμως τελικά πέθανε από πυροβολισμό την ώρα που τον κρατούσαν οι άνθρωποι που τον ανέτρεψαν, έπειτα από δεκαετίες. Για ένα πρόσωπο όπως ο Καντάφι, φυσικά δεν θα μπορούσαν να μην κάνουν διάφορες θεωρίες συνωμοσίας την εμφάνισή τους. Μία εξ αυτών ανέφερε ότι γάλλος πράκτορας εισχώρησε στον βίαιο όχλο που είχε περικυκλώσει τον πρώην λίβυο ηγέτη και ήταν αυτός που τον πυροβόλησε στο κεφάλι, έπειτα από εντολή του τότε γάλλου προέδρου, Νικολά Σαρκοζί. Κίνητρο της πράξης αυτής, σύμφωνα με τη Daily Mail, ήταν να παρεμποδιστεί η σύλληψη του Καντάφι ζωντανού και η ανάκρισή του σχετικά με τους ύποπτους δεσμούς του με τον γάλλο πρόεδρο. Το σίγουρο είναι ότι ο εκκεντρικός Μουαμάρ Καντάφι πέθανε από σφαίρα.



6. Ρον Μπράουν

O υπουργός Εμπορίου στην πρώτη θητεία του Μπιλ Κλίντον, Ρον Μπράουν (1941-1996) έπεσε θύμα αεροπορικής τραγωδίας μαζί με άλλα 34 άτομα, όταν το αεροσκάφος που επέβαιναν συνετρίβη σε βουνό της Κροατίας. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ερευνών, η συντριβή προήλθε από λάθος του χειριστή. Φήμες πάντως έκαναν λόγο για κυβερνητική έρευνα που διεξαγόταν προς το πρόσωπό του Μπράουν σχετικά με διαφθορά. Επίσης υπήρχαν αρκετοί «ψίθυροι» που ανέφεραν ότι ο Μπράουν εκβίαζε τον Μπιλ Κλίντον και γι' αυτό ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ διέταξε την «αποσιώπησή» του! Ο πρώην υπουργός Εμπορίου ήταν αναμεμιγμένος σε αρκετά σκάνδαλα, όμως δεν βγήκε κάποιο άλλο στοιχείο στη δημοσιότητα.



5. Γιασέρ Αραφάτ

Την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί η εκταφή της σορού του πρώην παλαιστίνιου ηγέτη, Γιασέρ Αραφάτ (1929-2004) έπειτα από αίτημα της συζύγου του, Σούχα. Ο Αραφάτ πέθανε τον Νοέμβριο του 2004 σε γαλλικό στρατιωτικό νοσοκομείο, ένα μήνα αφότου αρρώστηκε αιφνιδιαστικά, εμφανίζοντας συμπτώματα διάρροιας, στομαχόπονους και ζαλάδες. Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι δηλητηριάστηκε από το Ισραήλ, το οποίο αρνήθηκε κάτι τέτοιο. Πρόσφατα, ελβετικό εργαστήριο ανακάλυψε ίχνη ενός ραδιενεργού ισοτόπου (πολώνιο 210) σε ρούχα και αντικείμενα (εσώρουχο, οδοντόβουρτσα και καπέλο) που ανήκαν στον παλαιστίνιο ηγέτη, έπειτα από αποκάλυψη του Al Jazeera. Οι εξετάσεις δεν ήταν αρκετές, γι' αυτό και αποφασίστηκε η εκταφή της σορού του με ελβετούς, ρώσους και γάλλους εμπειρογνώμωνες να αναμένεται να βγάλουν πόρισμα, έπειτα από έρευνες στις χώρες τους. O θάνατος του Αραφάτ είχε προκαλέσει «κύμα» φημών όπως ότι πέθανε από AIDS, μεταξύ άλλων. Η αλήθεια για τα αίτια θανάτου του πρώην παλαιστίνιου ηγέτη αναμένεται να λάμψει σύντομα. Η πλήρης αλήθεια ίσως ποτέ.



4. Τουργκούτ Οζάλ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο θέμα του ξαφνικού θανάτου του πρώην προέδρου της Τουρκίας αφού πλέον γίνεται ανοιχτά λόγος για δηλητηρίαση. Ο Τουργκούτ Οζάλ (1927-1993) φέρεται να είχε πεθάνει από καρδιακό επεισόδιο πριν από 19 χρόνια, όταν ήταν στον προεδρικό θώκο της χώρας. Η έρευνα άρχισε στις αρχές του χρόνου έπειτα από μαρτυρίες που περί υπόπτων συνθηκών θανάτου του. Πρόσφατα έγινε εκταφή της σορού του και σύμφωνα με δημοσίευμα τουρκικής εφημερίδας δολοφονήθηκε με στρυχνίνη. Κάτι τέτοιο διαψεύστηκε από το Ινστιτούτο που πραγματοποιεί την έρευνα, αναφέροντας ότι δεν υπάρχουν οριστικά αποτελέσματα. Νέα δεδομένα, που ενισχύουν τα σενάρια δημιουργήθηκαν χθες, όταν η εφημερίδα Today's Zaman, που επικαλέστηκε πηγές της ιατροδικαστικής υπηρεσίας, έγραψε ότι ο πρώην τούρκος πρωθυπουργός και πρόεδρος πέθανε από τέσσερα διαφορετικά είδη δηλητηρίων. Αναμένονται με ενδιαφέρον οι εξελίξεις.



3. Οσάμα μπιν Λάντεν

Το όνομα του Οσάμα μπιν Λάντεν (1957-2011) σχεδόν συνώνυμο των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 στους Δίδύμους Πύργους, δεν θα μπορούσε να μη συνδεθεί και με έναν «ομιχλώδη» θάνατο. Ο πρώην ηγέτης της αλ Κάιντα εξοντώθηκε στις 2 Μαΐου του 2011 στην έπαυλη που διατηρούσε στην πόλη Αμποταμπάντ του Πακιστάν, από αμερικανικές ειδικές δυνάμεις (SEALS). Μέχρι την ημέρα εκείνη, τα σενάρια για την τύχη του πλέον καταζητούμενου ανθρώπου στον κόσμο είχαν οργιάσει. Κάποιες θεωρίες συνωμοσίας έκαναν λόγο για θάνατό του το 2005 έπειτα από αμερικανική επιδρομή στο Αφγανιστάν. Ένα βιβλίο αμερικανού πεζοναύτη, o οποίος το υπέγραψε με το ψευδώνυμο, Μαρκ Όουεν ανέφερε ότι ο Μπιν Λάντεν ήταν άοπλος και πέθανε από πυροβολισμό στο κεφάλι, την ώρα που κοίταζε έξω από το υπνοδωμάτιό του. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι ήταν ήδη νεκρός όταν οι ειδικές δυνάμεις εισέβαλαν στο δωμάτιο. Ο ίδιος γράφει ότι βρέθηκαν δύο άδεια όπλα στο δωμάτιο, δείγμα του ότι πρώην ηγέτης της αλ Κάιντα δεν είχε προετοιμαστεί καν για μια επίθεση. Πολλοί είναι πάντως αυτοί που δε πείθονται ακόμα για το θάνατο του Μπιν Λάντεν. Εξάλλου, σύμφωνα με τις ΗΠΑ η σορός του θάφτηκε στη θάλασσα. Πτώμα δεν είδε κανείς.



2. Πριγκίπισσα Νταϊάνα

Το σφοδρό τροχαίο στο τούνελ του Pont de l' Alma στο Παρίσι, την 31η Αυγούστου του 1997 κόστισε τη ζωή στην πριγκίπισσα της Ουαλίας Νταϊάνα (1961-1997), στον «παράνομο» σύντροφό της Ντόντι αλ Φαγιέντ και στον οδηγό τους, Χένρι Πολ, πυροδοτώντας σενάρια που μίλαγαν ακόμα και για «δάκτυλο» της Βασίλισσας Ελισάβετ. Οι έρευνες κατέδειξαν ότι ο οδηγός οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ. Ο πολυεκατομμυριούχος πατέρας του συντρόφου της Νταϊάνα, Μοχάμεντ αλ Φαγιέντ (ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Ritz του Παρισιού και πρώην ιδιοκτήτης των πολυκαταστημάτων Harrod's στο Λονδίνο) έκανε λόγο, δύο χρόνια αργότερα, για προσχεδιασμένο ατύχημα, κατηγορώντας την MI6 και τον πρίγκιπα Φίλιπ, δούκα του Εδιμβούργου. Εξάλλου, εκείνη την περίοδο φήμες έκαναν λόγο για εγκυμοσύνη της Νταϊάνα και πρόθεση του ζεύγους να ανακοινώσει τους αρραβώνες του μερικές μέρες αργότερα. Θεωρίες συνομωσίας μιλούσαν για δυσαρέσκεια του παλατιού για τον δεσμό της πριγκίπισσας της Ουαλίας με έναν μη χριστιανό, όπως και ότι παπαράτσι καταδίωκαν το μοιραίο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να συμβεί το δυστύχημα. Ο Μοχάμεντ αλ Φαγιέντ πήρε πίσω τις κατηγορίες για χάρη των παιδιών της Νταϊάνα, οι αμφιβολίες όμως παραμένουν.



1. Τζον Κένεντι

Ο θάνατος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι (1917-1963) αποτελεί έναν από τους πιο θρυλικούς στην ιστορία. Βιβλία, ταινίες, θεωρίες συνωμοσίας, έρευνες έχουν καταπιαστεί με τη δολοφονία του JFK στις 22 Νοεμβρίου του 1963 στο Ντάλας. Ο Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ συνελήφθη για την εξόντωση του 35ου αμερικανού (και νεότερου εκλεγμένου) προέδρου, την οποία κατάφερε με δύο σφαίρες. Ο κατηγορούμενος επέμενε για την αθωότητά του και δύο ημέρες πριν αρχίσει η δίκη του έπεσε νεκρός από τις σφαίρες του Τζακ Ρούμπι. Ο τελευταίος πέθανε από καρκίνο το 1967 λίγο πριν αρχίσει νέα δίκη του. Οι έρευνες έδειξαν ότι Όσβαλντ και Ρούμπι έδρασαν μόνοι τους, όμως η συντριπτική πλειοψηφία των Αμερικανών θεωρεί ότι είχαν και άλλους από πίσω. Σύμφωνα με υλικό που διέρρευσε πρόσφατα η Τζάκι Κένεντι θεώρησε τον αντιπρόεδρο μετέπειτα πρόεδρο Λίντον Τζόνσον και «μια συμμορία τεξανών επιχειρηματιών» υπεύθυνους για τη δολοφονία. Άλλες θεωρίες αναφέρουν ότι τη σκανδάλη όπλισε πράκτορας της CIA για τα γεγονότα του «Κόλπου των Χοίρων», η Μαφία, ακόμα και η KGB. Αναπάντητο παραμένει το ερώτημα τι μπορεί να είχε συμβεί στον παγκόσμιο χάρτη εάν ο αμερικανός πρόεδρος δεν είχε δολοφονηθεί στον δεύτερο χρόνο της θητείας του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Kalamata Blogs

Αντιγράψτε τον κώδικα του banner στο blog σας

BannerFans.com
Powered By Blogger