Ad24 Διαφημίσεις στο blog σου

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Aθώοι οι συλληφθέντες για το πόκερ

Image

Αθώους έκρινε χθες αργά το απόγευμα το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας τον ιδιοκτήτη της καφετέριας και δύο αλλοδαπούς (μία γυναίκα Πολωνή και έναν άντρα Αλβανό) που κατηγορούνταν ως κρουπιέρηδες και είχαν συλληφθεί το βράδυ της Τετάρτης μαζί με 13 παίκτες να παίζουν πόκερ σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο κατάστημα.

Όπως επισήμανε ο πρόεδρος της Έδρας, υπήρχαν αμφιβολίες για το αν έπαιζαν με χρήματα ή όχι. Οι δε κατηγορούμενοι υποστήριξαν πως συμμετείχαν σε τουρνουά πόκερ που διοργανώνει το συγκεκριμένο κατάστημα, χωρίς χρήματα και με έπαθλο ένα κύπελλο.


Χρήματα
Μια από τις βασικές αιτιάσεις των δικηγόρων υπεράσπισης, κατά την ακροαματική διαδικασία, ήταν πως παρά τις επισταμένες έρευνες των αστυνομικών, δε βρέθηκαν χρήματα, ούτε πάνω στο τραπέζι του πόκερ, ούτε στους παίχτες, ούτε στο κατάστημα, που να στοιχειοθετούν το αξιόποινο της πράξης.
Παράλληλα, έκαναν ειδική αναφορά σε τηλεοπτικό σταθμό πανελλήνιας εμβέλειας που κάθε βράδυ δείχνει αγώνες πόκερ, αλλά και στο facebook, όπου όποιος θέλει μπορεί να παίξει πόκερ.
Μάρτυρας – θαμώνας του καταστήματος κατέθεσε πως, λόγω της αγάπης στο συγκεκριμένο παιχνίδι, διοργανώνονται τουρνουά και οι μάρκες χρησιμοποιούνται για την καταμέτρηση πόντων. Αρνήθηκε ότι έχουν παιχτεί χρήματα σε αυτό το μαγαζί, ενώ η συμμετοχή κάθε παίκτη στο τουρνουά είχε αντίτιμο 2 ευρώ. Επίσης, με τον ιδιοκτήτη του καταστήματος, πριν από 2-3 μήνες, είχαν αρχίσει προσπάθειες να δημιουργήσουν Σωματείο Φίλων Πόκερ. 

Τουρνουά
Κατά τις απολογίες, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος είπε ότι τίποτα παράνομο δε γινόταν και πως αυτός είναι και ο λόγος που, όταν μπήκε η Αστυνομία, κανείς δεν ταράχτηκε. Επανέλαβε πως πρόκειται για τουρνουά και παιχνίδι ψυχαγωγίας, χωρίς χρήματα και στοιχήματα. Οι μάρκες, όπως είπε, χρησιμοποιούνται για το μέτρημα των πόντων, ενώ το ιδιόχειρο σημείωμα που βρέθηκε με ονόματα και αριθμούς πάνω στο τραπέζι αφορούσε πόντους.
Σε ερωτήσεις της Έδρας, δικαιολόγησε την αναγραφή της λέξης «cash» στα σημειώματα ως εξής: αφορά τη μορφή του πόκερ που παιζόταν εκείνη τη στιγμή και σημαίνει «γρήγορο».
Οι δύο αλλοδαποί (γυναίκα και άντρας) που είχαν συλληφθεί ως κρουπιέρηδες, αρνήθηκαν την κατηγορία λέγοντας ότι ήταν παίκτες του τουρνουά. Εκείνη τη στιγμή, σύμφωνα με τους κανόνες, είχε έρθει η σειρά τους να μοιράσουν την τράπουλα και έτσι τους βρήκε η Αστυνομία.
Και οι δύο άνεργοι, όπως δήλωσαν, χαρακτήρισαν το παιχνίδι συναρπαστικό, με το οποίο περνούν ευχάριστα την ώρα τους.
Η εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση των κατηγορουμένων, πρόταση που δέχτηκε και ο πρόεδρος, επισημαίνοντας πως υπάρχουν αμφιβολίες για το αν έπαιζαν με χρήματα.

Της Βίκυς Βετουλάκη


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Kalamata Blogs

Αντιγράψτε τον κώδικα του banner στο blog σας

BannerFans.com
Powered By Blogger