Ad24 Διαφημίσεις στο blog σου

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

50 χρόνια σε 4 Κινέζους για απαγωγή ομοεθνούς τους


Image
Το περιστατικό είχε συμβεί στη Μεσσήνη με σκοπό τα λύτρα

Συνολική ποινή 50 χρόνων επέβαλε χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε τέσσερις Κινέζους για την απαγωγή πέρυσι μίας Κινέζας από τη Μεσσήνη με πρόθεση να ζητήσουν λύτρα.
Οι δύο Κινέζοι καταδικάσθηκαν για την αρπαγή της Κινέζας σε 10 χρόνια κάθειρξης έκαστος, ενώ για τους άλλους δύο (εκτός από την αρπαγή, καταδικάσθηκαν και για ληστεία εις βάρος της Κινέζας) επιβλήθηκε ποινή 15 χρόνων κάθειρξης στον καθένα.
Είναι η πρώτη υπόθεση απαγωγής μεταξύ ομοεθνών που εκδικάζεται στα Δικαστήρια της Καλαμάτας, ενώ τέτοιες υποθέσεις έχουν αρχίσει να απασχολούν εντόνως την κοινωνία της Μεσσηνίας, με πρόσφατη αυτή των απαγωγών Πακιστανών από ομοεθνείς τους.

Απαγωγή
Κατά τη διαδικασία χθες, πρώτη κατέθεσε η Κινέζα που έπεσε θύμα των απαγωγέων. Όπως ανέφερε, με τον άντρα της έχουν μαγαζί με ρούχα στη Μεσσήνη και εκείνο το βράδυ έφυγε από εκεί για να πάει στο σπίτι της. Ξαφνικά σταμάτησε δίπλα της ένα αυτοκίνητο και κατέβηκαν 5-6 άτομα, εκ των οποίων ορισμένα φορούσαν κουκούλες. Της έδεσαν χέρια και πόδια με ταινία, τη φίμωσαν και, αφού ένας την έπιασε από το κεφάλι και άλλος από τα πόδια, την έβαλαν στο πορτ μπαγκάζ. Όπως κατέθεσε, οι απαγωγείς τής είπαν ότι θα ζητήσουν από τον άντρα της λεφτά, ενώ της πήραν το κινητό τηλέφωνο, ένα φορητό υπολογιστή και την τσάντα με τα χρήματα από το μαγαζί. Στη συνέχεια, η Αστυνομία και μετά τη σύλληψη των δραστών, της επέστρεψε 900 ευρώ.
Κατά την απαγωγή της, όπως κατέθεσε, δάγκωσε ένα δράστη στο χέρι, αλλά δεν είναι ανάμεσα στους κατηγορουμένους, καθώς έχει διαφύγει.
Ο σύζυγος της απαχθείσας κατέθεσε ότι κλείνοντας το μαγαζί γύρισε σπίτι, αλλά δε βρήκε τη γυναίκα του εκεί. Μια υπάλληλός του, του είπε ότι είδε κάποιους να την απαγάγουν.
Καταδίωξη
Αστυνομικός από τη Μεγαλόπολη κατέθεσε ότι εκείνη την ημέρα πραγματοποιούσαν τακτικούς ελέγχους στα Παραδείσια. Είδαν να περνάει ένα τζιπ με 2 Κινέζους σαν προπομπός και αμέσως μετά ένα άλλο επιβατικό, το οποίο οδηγούσε ένας Κινέζος και στο πίσω κάθισμα καθόταν ένας άλλος. Το ακολούθησαν, το αυτοκίνητο μπήκε στην περιοχή των κλειστών διοδίων και συνέχισε έως τη σήραγγα Ραψομμάτη. Εκεί αύξησε ταχύτητα και ξεκίνησε η καταδίωξη, ενώ το τζιπ προσπαθούσε να εμποδίσει το περιπολικό κλείνοντάς του το δρόμο. Τελικά, μετά τη σήραγγα Αρτεμισίου, το επιβατικό αυτοκίνητο τράκαρε και οι αστυνομικοί το βρήκαν εγκαταλελειμμένο με αναμμένη τη μηχανή. Στο πορτ μπαγκάζ βρήκαν δεμένη και φιμωμένη την Κινέζα. Τους τέσσερις Κινέζους συνέλαβε λίγο αργότερα η Αστυνομία στην Αργολίδα.
Στις απολογίες τους οι τέσσερις Κινέζοι αναφέρθηκαν σε έναν πέμπτο ομοεθνή τους, το Λου, τον οποίο σε χαρτιά που βρήκαν πάνω τους, όταν συνελήφθησαν, ονόμαζαν μεγάλο αφεντικό. Όπως είπαν, του χρωστούσαν λεφτά και όταν τους πρότεινε να έρθουν στην Πελοπόννησο για να μεταφέρουν εμπορεύματα, δέχτηκαν. Όταν έφτασαν όμως στη Μεσσηνία, τους είπε ότι θα απαγάγουν μια γυναίκα. Και οι τέσσερις ομολόγησαν τις πράξεις τους, ενώ οι τρεις βρίσκονται και παράνομα στη χώρα. Οι δύο Κινέζοι που βρίσκονταν στο αυτοκίνητο που ήταν κλεισμένη η Κινέζα δικάσθηκαν και για ληστεία, αφού στην κατοχή του ενός βρέθηκε το κινητό της κοπέλας, ενώ τα υπόλοιπα πράγματα που της είχαν αφαιρέσει βρέθηκαν μαζί τους στο αυτοκίνητο.
Της Βίκυς Βετουλάκη 
 Πηγή: www.tharrosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Kalamata Blogs

Αντιγράψτε τον κώδικα του banner στο blog σας

BannerFans.com
Powered By Blogger