Ad24 Διαφημίσεις στο blog σου

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ 10 ΜΑΘΗΤΕΣ ΘΥΜΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗΣ


Θύμα επιθετικής παρενόχλησης από συνομήλικους του ή παιδιά διαφορετικών ηλικιών γίνεται το 10% του συνόλου των μαθητών, σύμφωνα με έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σχολεία της επικράτειας. Το ποσοστό των θυτών ανέρχεται στο 5% του μαθητικού πληθυσμού. Στα περιστατικά σωματικής βίας εμπλέκονται περισσότερο τα αγόρια, ενώ τα...
κορίτσια εμπλέκονται κυρίως σε περιστατικά λεκτικής βίας. Τα αποτελέσματα των ερευνών ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας κατά τη διάρκεια σύσκεψης της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου με τον Πρόεδρο της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου, Ιωάννη Τσιάντη.

Η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου σε δηλώσεις της τόνισε ότι η σχολική βία είναι μια πραγματικότητα στα σχολεία, αλλά και «μήτρα» συμπεριφορών για την κοινωνία. Το φαινόμενο του εκφοβισμού εάν δεν αντιμετωπιστεί μπορεί να στιγματίσει και την ενήλικη ζωή των παιδιών, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς, Γιάννος Λιβανός ενώ ο πρόεδρος της ΕΨΥΠΕ Ιωάννης Τσιάντης τόνισε ότι έχει δημιουργηθεί ένα «εγχειρίδιο εκπαίδευσης» για τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ώστε να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα πρόληψης του εκφοβισμού στο σχολείο.

Το Υπουργείο Παιδείας, στο πλαίσιο του Νέου Σχολείου, προχωρά σε καινοτόμες και αποτελεσματικές παρεμβάσεις για τη μείωση της παραβατικότητας και της βίας στα σχολεία. Μεταξύ άλλων, τα περιστατικά εκφοβισμού και βίαιων συγκρούσεων στη σχολική κοινότητα αντιμετωπίζονται άμεσα από τις Υπηρεσίες Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης, με τη συνεργασία των Σχολικών Συμβούλων και ειδικών επιστημόνων.

Μαθητές έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στην Ομάδα Εφήβων Συμβούλων του Συνηγόρου του Παιδιού. Η ομάδα αυτή, που αποτελείται από αγόρια και κορίτσια 13-17 ετών, θα συνδράμει το Συνήγορο στο έργο του, μεταφέροντας τις απόψεις των παιδιών για θέματα σχετικά με την εφαρμογή των δικαιωμάτων του παιδιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Kalamata Blogs

Αντιγράψτε τον κώδικα του banner στο blog σας

BannerFans.com
Powered By Blogger