Ad24 Διαφημίσεις στο blog σου

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΣΤΗ Β. ΚΟΡΕΑ - ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΙΜ ΓΙΟΝΓΚ-ΙΛ


Τον θάνατο του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ-Ιλ, ανακοίνωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας. Ήταν 69 ετών. Ο Κιμ φέρεται να πέθανε ενώ βρισκόταν σε τρένο και πραγματοποιούσε επίσκεψη στην επαρχία. Η μαυροφορεμένη παρουσιάστρια... 
που ανακοίνωσε την είδηση απέδωσε το θάνατό του σε "σωματική και πνευματική υπερκόπωση". Λίγη ώρα αργότερα, η κρατική τηλεόραση διευκρίνισε ότι υπέστη καρδιακή προσβολή. Δεδομένης της μυστικοπάθειας του βορειοκορεατικού καθεστώτος, είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν ο υπόλοιπος κόσμος μάθει κάποτε λεπτομέρειες για τις συνθήκες του θανάτου του.

Ο Κιμ Γιονγκ Ιλ κυβέρνησε με σιδηρά πυγμή τη χώρα που "κληρονόμησε" από τον πατέρα του, το 1994. Κράτησε έναν ολόκληρο λαό στην απομόνωση και στην ανέχεια. Εμπνεύστηκε φαραωνικά σχέδια την ίδια στιγμή που Βορειοκορεάτες πέθαιναν στην κυριολεξία από την πείνα. Τα θύματα του λιμού που χτύπησε τη χώρα, λίγο καιρό μετά την άνοδό του στην εξουσία, υπολογίζονται σε δύο εκατομμύρια.

Κατά τη "βασιλεία" του οι στρατιωτικές δαπάνες αυξήθηκαν και το 2006 η Β. Κορέα έγινε πυρηνική δύναμη, προκαλώντας ανησυχία στη διεθνή κοινότητα.

Αγαπούσε τις ταινίες του Χόλιγουντ και την καλή ζωή.

Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Το 2008 υπέστη εγκεφαλικό, με αποτέλεσμα να μειωθεί ο αριθμός των δημοσίων εμφανίσεών του.

Η κηδεία του Κιμ θα γίνει στις 28 Δεκεμβρίου. Στη χώρα κηρύχθηκε εθνικό πένθος, έως τις 29 του μήνα.

Θα τον διαδεχθεί ο νεότερος γιος του, Κιμ Γιονγκ Ουν. Η διεθνής κοινότητα ελπίζει να αποδειχθεί περισσότερο μετριοπαθής από τον πατέρα του.

Ωστόσο, τόσο οι γείτονες της Β. Κορέας, όσο και οι ΗΠΑ ανησυχούν ότι η απώλεια ενός παντοδύναμου ηγέτη ενδέχεται να βυθίσει τη χώρα σε αστάθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Kalamata Blogs

Αντιγράψτε τον κώδικα του banner στο blog σας

BannerFans.com
Powered By Blogger