Ad24 Διαφημίσεις στο blog σου

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

70 οφειλέτες χρωστούν στο Δήμο Καλαμάτας πάνω από 50.000 ευρώ ο καθένας


Περίπου 60-70 άτομα χρωστούν στο Δήμο Καλαμάτας ποσά από 50.000 έως 100.000 ευρώ ο καθένας, σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν χθες στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, όταν ο επικεφαλής του “Δικτύου Ενεργών Πολιτών” Σταμάτης Μπεχράκης ζήτησε από τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Μπούχαλη ενημέρωση σχετικά με τους μεγαλοοφειλέτες.
“Πρέπει να δούμε ποιοι οφείλουν, τι διαδικασίες έχουν ακολουθηθεί, τι περιθώρια είσπραξης υπάρχουν” επεσήμανε ο κ. Μπεχράκης - και συνέχισε λέγοντας ότι αν υπάρχει θέμα προσωπικών δεδομένων ας γίνει συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών.


Ακολούθως το λόγο πήρε ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρης Φαββατάς, ο οποίος σημείωσε ότι επανειλημμένως τους προηγούμενους μήνες έχει διατυπώσει ανάλογο αίτημα, λαμβάνοντας την απάντηση ότι δεν είχε ολοκληρωθεί η απογραφή.
“Εχω διευκρινίσει ότι όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν πρόσβαση σε κάθε στοιχείο χωρίς αίτηση", τόνισε ο κ. Μπούχαλης, και συμπλήρωσε: "Εχουμε ήδη προχωρήσει διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης μέσω δικαστικών επιμελητών σε 12 μεγαλοοφειλέτες και προσεχώς προχωράμε και σε άλλους 24”. Ενημέρωση για το τι έχει γίνει ως τώρα έκανε και ο ταμίας του δήμου Σπύρος Σαρδέλης, δηλώνοντας ότι βρίσκεται στη διάθεση κάθε αιρετού για διευκρινίσεις.
Να εξεταστεί το ενδεχόμενο να κοπούν οι προσαυξήσεις και τα πρόστιμα και να προχωρήσει η διαδικασία ρύθμισης των οφειλών, ώστε να εξυπηρετηθούν οι δημότες που επιθυμούν να πληρώσουν αλλά βρίσκονται σε δύσκολη θέση λόγω των καταστάσεων, ζήτησε ο επικεφαλής της “Πρωτοπορίας” Νίκος Φωτέας. Ο κ. Σαρδέλης όμως απάντησε ότι ο πρόσφατος νόμος του 2011 δένει πιο πολύ τα χέρια των δήμων και δυσκολεύει μια τέτοια διαδικασία - αφού για να ενταχθούν οι οφειλέτες σε ρύθμιση θα πρέπει να έχουν πληρώσει το 30% των οφειλών, ενώ για να λάβουν φορολογική ενημερότητα θα πρέπει να έχουν πληρώσει τουλάχιστον το 50% και να έχουν ρυθμίσει το υπόλοιπο.
[ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ]
Πηγή: www.kalamadata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Kalamata Blogs

Αντιγράψτε τον κώδικα του banner στο blog σας

BannerFans.com
Powered By Blogger