Ad24 Διαφημίσεις στο blog σου

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Καταργείται το επίδομα γάμου


Καταργείται το επίδομα γάμου, για τους 285.000 υπαλλήλους και λειτουργούς των ειδικών μισθολογίων, όπως προβλέπουν μεταξύ άλλων, οι τροπολογίες του πολυνομοσχεδίου που κατατέθηκε χθες στη Βουλή. Στη θέση του έρχεται, η χορήγηση της οικογενειακής παροχής, όπως περιγράφεται στο νέο Μισθολόγιο-Βαθμολόγιο και η αρχή θα γίνει από την 1η Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα:
- Το νέο Μισθολόγιο-βαθμολόγιο θα εφαρμοστεί στους κληρικούς, αλλά όχι στους αρχιερείς που εντάσσονται στα ειδικά μισθολόγια.
- Θα περικοπεί το επίδομα γάμου σε 285.000 υπαλλήλους των ειδικών μισθολογίων και θα αποδίδεται οικογενειακή παροχή. 50 ευρώ για 1 παιδί, 70 ευρώ για 2 παιδιά, 120 ευρώ για 3 παιδιά, 170 ευρώ για 4 παιδιά και θα αυξάνεται κατά 70 ευρώ για κάθε επιπλέον παιδί.
- Αυξάνεται από 700 σε 900 ευρώ το επίδομα θέσης των γεν. διευθυντών και των περιφερειακών διευθυντών εκπαίδευσης.
- Το κίνητρο επίτευξης στόχων μειώνεται και θα αντιστοιχεί συνολικά κατ’ έτος στο 50% ενός βασικού μισθού.
- Το αντίστοιχο Κίνητρο Επίτευξης Δημοσιονομικών Στόχων δεν θα μπορεί να υπερβαίνει το συνολικό κονδύλι των 100 εκ. ευρώ ετησίως.
- Με κοινές υπ. αποφάσεις των υπ. Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ένα μήνα μετά την ψήφιση του ν/σ θα καθοριστούν οι αποδοχές δικηγόρων με έμμισθη σχέση, υπαλλήλων αορίστου χρόνου του δημοσίου, των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ, καθώς και του επιστημονικού προσωπικού των ανεξάρτητων αρχών και της επιτροπής κεφαλαιαγοράς.
- Γενικοί και ειδικοί γραμματείς υπουργείων και αποκεντρωμένων διοικήσεων διατηρούν τις αποδοχές που είχαν τον Σεπτέμβριο μέχρι να εκδοθεί νεότερη απόφαση του ΥΠΟΙΚ.
- Οι αποσπασμένοι υπάλληλοι από 1-1-2012 θα λαμβάνουν τις αποδοχές τους από τους οργανισμούς που έχουν τοποθετηθεί.
- Οι απόφοιτοι της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης θα κερδίσουν 6 χρόνια στην κατάταξή τους στο νέο βαθμολόγιο, όπως προβλεπόταν στο αρχικό σχέδιο του μισθολογίου.
- Η εφαρμογή του μέσου κατά κεφαλήν κόστους μισθοδοσίας στα 1.900 ευρώ για τα ΝΠΙΔ , τις δημοτικές επιχειρήσεις και τις Α.Ε. του Δημοσίου, θα ισχύσει μέχρι το 2015.


Πηγή: zoo-m.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Kalamata Blogs

Αντιγράψτε τον κώδικα του banner στο blog σας

BannerFans.com
Powered By Blogger