Ad24 Διαφημίσεις στο blog σου

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Κέρδισε τη ζωή του στον τελευταίο γύρο




Πάλεψε για 26 μαρτυρικά χρόνια, η ζωή τον έριξε στο καναβάτσο και όμως κατάφερε να επιστρέψει και να κερδίσει στον τελευταίο γύρο. Ο λόγος για τον Dewey Bozella, τον ερασιτέχνη πυγμάχο που φυλακίστηκε για έναν φόνο που δεν διέπραξε ποτέ.
Σήμερα, στα 52 του κατάφερε να πετύχει αυτό που ονειρευόταν επί χρόνια, αυτό που τον κράτησε ζωντανό στη φυλακή, να αγωνιστεί ως επαγγελματίας μποξέρ!
Μάλιστα, έχοντας και τις ευχές του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, πέτυχε την πρώτη του νίκη, ενάντια σε έναν αντίπαλο 22 χρόνια μικρότερό του.
"Άκουσα την ιστορία σου και θέλω να σου ευχηθώ καλή τύχη στον πρώτο σου αγώνα" διεμήνυσε ο Ομπάμα.
"Αυτή είναι η σπουδαιότερη μέρα της ζωής μου" δήλωσε ο Bozella, στέλνοντας το μήνυμα σε όλους: "Μην τα παρατάτε".
 
Για περισσότερο από ένα τέταρτο του αιώνα, πάλευε για να καθαρίσει το όνομά του, καθώς φυλακίστηκε κατηγορούμενος για την άγρια δολοφονία μιας 92χρονης.
Το εκπληκτικό είναι ότι θα μπορούσε να έχει αποφυλακιστεί 4 φορές, αν απλώς είχε δηλώσει ένοχος. Εκείνος αρνούνταν πεισματικά, επιμένοντας στην αθωώτητά του.
Ο Bozella βρήκε παρηγοριά στη φυλακή, στη μεγάλη του αγάπη, το μποξ. Την ημέρα γυμναζόταν και τη νύχτα διάβαζε για να πάρει το πτυχίο του.
Τελικά, τον Οκτώβριο του 2009, απαλλάχθηκε επισήμως από τις κατηγορίες, ενώ το περασμένο καλοκαίρι, πήρε από το ESPN το βραβείο "Arthur Ashe" για το κουράγιο και την αποφασιστικότητα που έδειξε.
Όταν ο θρυλικός πυγμάχος Bernard Hopkins, άκουσε την ιστορία του, το υπρόσφερε μια ευκαιρία να αγωνιστεί ενάντια σε έναν 30χρονο πυγμάχο.
"Δεν πρόκειται για φιλανθρωπία. Αυτός ο άνθρωπος κάνει πραγματικότητα το όνειρό του" δήλωσε ο Hopkins.
 
Η ζωή του Bozella, ήδη πριν καταδικαστεί ήταν εφιάλτης. Στα 9 του, είδε τον πατέρα του να ξυλοκοπεί μέχρι θανάτου την έγκυο μητέρα του. Αργότερα ένας από τα αδέρφια του μαχαιρώθηκε και πέθανε και άλλος ένας πυροβολήθηκε στο κεφάλι.
Ο Bozella, εγινε μικροεγκληματίας, αλλά προσπαθούσε να ξεφύγει, πηγαίνοντας στο γυμναστήριο του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή Floyd Patterson.
Στα 18 του συνελήφθη για τον φόνο μιας ηλικιωμένης και επτά χρόνια αργότερα καταδικάστηκε.
Ο ίδιος είπε ότι βρισκόταν μακριά από το σημείο της δολοφονίας, ωστόσο δύο κακοποιοί, προκειμένου να εξασφαλίσουν την ελευθερία τους, είπαν ότι αυτός είχε σκοτώσει την 92χρονη. Ο Bozella καταδικάστηκε σε 20 χρόνια κάθειρξη.
"Κάθε μέρα έπρεπε να αναρωτιέμαι πώς θα επιβιώσω σε αυτό τον εφιάλτη. Σε ένα μέρος που το μίσος και ο θυμός είναι στην ημερήσια διάταξη" δήλωσε στο ESPN.
 
Το 1990, o εισαγγελέας πρόσφερε στον Bozella μια συμφωνία. "Παραδέξου το έγκλημα και θα σε αφήσουμε ελεύθερο". Αρνήθηκε και επέστρεψε στο κελί του.
"Θα πεθάνω πριν σας πω ότι το έκανα. Δεν θα με κάνετε να παραδεχθώ κάτι που δεν έκανα. Δεν είμαι δολοφόνος" ήταν η απάντησή του.
Από αυτή την άρνηση, ο Bozella πέρασε άλλα 19 χρόνια στη φυλακή Sing Sing Correctional Facility. Έγινε μύθος για τις ικανότητες στο μποξ και ερωτεύθηκε μια γυναίκα που επισκεπτόταν άλλον κρατούμενο, την οποία μάλιστα παντρεύτηκε.
Ο Bozella κάθε εβδομάδα έστελνε γράμμα στις αρχές ζητώντας αναψηλάφιση της υπόθεσης, ωστόσο όταν έγινε δεκτό το αίτημά του, μετά από 5 χρόνια, η αστυνομία είχε καταστρέψει τα στοιχεία.
Η δικηγορική εταιρεία που τον ανέλαβε όμως κατάφερε να βρει τον επιθεωρητή που είχε ερευνήσει το φόνο και ο οποίος κατείχε το μοναδικό έγγραφο της υπόθεσης. Αποδείχθηκε ότι οι μάρτυρες είχαν πει ψέματα και ότι ένας άλλος ύποπτος είχε ομολογήσει, κάτι που κρατήθηκε κρυφό!

Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Kalamata Blogs

Αντιγράψτε τον κώδικα του banner στο blog σας

BannerFans.com
Powered By Blogger