Ad24 Διαφημίσεις στο blog σου

Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Ζητείται οικονομικός πατριωτισμός


ΤΟΥ ΝΟΤΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Στις αρχές της εβδομάδας κάποιοι βαθύπλουτοι Γάλλοι σε μια επίδειξη οικονομικού πατριωτισμού ζήτησαν από τη γαλλική κυβέρνηση να τους φορολογήσει περισσότερο - να υπάρξει μια «ειδική συνεισφορά» για τη στήριξη της οικονομίας και τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος της Γαλλίας.
Το ίδιο είχε κάνει προηγουμένως και ο δισεκατομμυριούχος Αμερικανός επενδυτής Ουόρεν Μπάφετ. Παρότρυνε την αμερικανική κυβέρνηση να υποχρεώσει τους πλούσιους Αμερικανούς που εκμεταλλεύονται τα παραθυράκια της φορολογίας να πληρώνουν περισσότερους φόρους.
Χτες στη Βουλή ο κ. Βενιζέλος έλεγε ότι σε κάθε 100 δισεκατομμύρια ευρώ εισοδήματος στην Ελλάδα το κράτος εισπράττει σε φόρους μόλις 9 δισεκατομμύρια! Κι αυτό γιατί το 70% των εισοδημάτων δεν πληρώνει φόρο - είναι κάτω από το όριο το αφορολόγητου - και γιατί υπάρχει τεράστια φοροδιαφυγή την οποία η κυβέρνηση επιχειρεί να πατάξει με αποδείξεις, αντικειμενικά κριτήρια και τεκμήρια διαβίωσης.
Οι έλληνες μεγιστάνες δεν νιώθουν την ανάγκη να βοηθήσουν τη χώρα σε μία περίοδο που το μεγαλύτερο ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού τα φέρνει βόλτα ολοένα και πιο δύσκολα; Δεν μπορούν εκατό, διακόσιοι, χίλιοι από αυτούς τους επιτυχημένους επιχειρηματίες να προσφέρουν στη χώρα από ένα εκατομμύριο ευρώ ο καθένας;
Τους προηγούμενους αιώνες η ελληνική μεγαλοαστική τάξη δώριζε στο ελληνικό κράτος νοσοκομεία, σχολεία, ερευνητικά κέντρα, πολεμικά πλοία και στάδια. Σήμερα, δυστυχώς, οι πρώτοι που απέσυραν τις καταθέσεις τους από τις τράπεζες και τις έβγαλαν στο εξωτερικό μόλις ξέσπασε η κρίση ήταν έλληνες βαθύπλουτοι. Αραγε, πόσα εκατομμύρια χρειάζεται κάποιος για να ζήσει με όλες του τις ανέσεις;

Πηγή: www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Kalamata Blogs

Αντιγράψτε τον κώδικα του banner στο blog σας

BannerFans.com
Powered By Blogger