Ad24 Διαφημίσεις στο blog σου

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Άκυρη η απόφαση για αναστολή αδειών στη Βέργα

Image
Άκυρη θεωρεί ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Οικοπεδούχων Βέργας, Μ. Μαντίνειας και Ασπροχώματος, Ι. Μιχαλόπουλος, την απόφαση που έλαβε την περασμένη Πέμπτη το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας για αναστολή έκδοσης αδειών εκτός οικισμού της Βέργας. Κι αυτό, διότι δεν προβλέπεται τίποτα σχετικό από νόμους και διατάξεις.
Παρ’ όλα αυτά, σε δηλώσεις του στο «Θ» σημειώνει ότι το σημαντικό στην ιστορία είναι να υπάρξει μια συντονισμένη προσπάθεια εκ μέρους των κατοίκων και των αρμοδίων παραγόντων, ώστε να τελειώσει η ιστορία με την ολοκλήρωση της πολεοδομικής μελέτης της Βέργας σε συγκεκριμένο και σύντομο χρονικό διάστημα. 
Ειδικότερα ο κ. Μιχαλόπουλος υποστήριξε: «Επί του θέματος να ξεκαθαρίσουμε από την αρχή πως εκφράζω την προσωπική μου άποψη και όχι αυτή του Συλλόγου, αφού το θέμα δεν έχει συζητηθεί μεταξύ των μελών μας και, ως εκ τούτου, δεν υπάρχει καμία απόφαση.
Πέρα, όμως, από αυτό, θα ήθελα να επισημάνω πως ό,τι ισχύει για την περιοχή της Βέργας ισχύει και σε αυτή της Μ. Μαντίνειας, διότι υπάρχουν οι ίδιες προϋποθέσεις, ανεξάρτητα από την πολεοδομική μελέτη. Δηλαδή, όταν πρόκειται να γίνει μια πολεοδόμηση, κατά ανώτατο όριο ο νόμος προβλέπει ότι μπορεί να γίνει αναστολή αδείας για πέντε (5) χρόνια, και εφόσον παρουσιαστούν έκτακτες ανάγκες, με νομαρχιακή απόφαση μπορεί αυτό να παραταθεί για έναν χρόνο και για ένα δεύτερο ακόμα σε εξαιρετικές περιπτώσεις.
Από εκεί και πέρα, δε δεσμεύονται οι κάτοικοι εφόσον τηρούν τις προϋποθέσεις να λαμβάνουν οικοδομική άδεια σαν εκτός σχεδίου, με τις παλιές προϋποθέσεις δηλαδή και ανεξάρτητα από τις μελέτες. Το ίδιο επαναλαμβάνω ισχύει και για τη Μ. Μαντίνεια, παρ’ όλο που η μελέτη της δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα.
Στην παρούσα φάση άλλο είναι, όμως, το κρίσιμο στοιχείο. Κάνουμε υπομονή 17 χρόνια, να μπλέξουμε και πάλι δικαστικά και νομικά για το ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο, είναι θεωρώ υπερβολικό. Προσωπικά, κάνω έκκληση στους κατοίκους και των δύο περιοχών να εργαστούμε όλοι μαζί και να πιέσουμε την εξουσία, αρχίζοντας από τη Δημοτική Αρχή, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το υπουργείο και τις υπηρεσίες τους, να τελειώνουν επιτέλους με αυτή την ιστορία. Φτάνει πια η καθυστέρηση.
Σε κάθε περίπτωση, η συγκεκριμένη απόφαση που ελήφθη την περασμένη Πέμπτη από το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας είναι άκυρη».
Του Αντώνη Πετρόγιαννη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Kalamata Blogs

Αντιγράψτε τον κώδικα του banner στο blog σας

BannerFans.com
Powered By Blogger